Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    БЕСТИФЛЕКС Остео за здрави стави и кости сашета*30

    Производител: NATUR PRODUKT
    БЕСТИФЛЕКС Остео разтворими сашета с колаген и комплекс от витамини за здравето на костите и ставите. С акцент върху остеопорозни състояния при жени и мъже в рискова група.
    Складова единица: 45233
    59,59 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Хранителна добавка за здрави стави и кости под формата на сашета с разтворим прах.

    В ставата костта е покрита с хрущял, който изпълнява двойна функция: смекчава натоварването върху нея и улеснява приплъзването на ставните повърхности по време на движение като намалява триенето. Ставният хрущял е изграден от мрежа от колагенови нишки, в които се намират специални молекули - протеини и гликозаминогликани. Те задържат голямо количество вода (повече от 90%).

    В структурата на хрущяла има клетки, наречени хондроцити, които постоянно синтезират и обновяват голямо количество компоненти на извънклетъчния матрикс (колаген, гликопротеини, протеогликани и хиалурон).

    Динамичният баланс между образуването и физиологичното разрушаване на компонентите на ставата може да се наруши-

    Kогато активността или броя на хондроцитите се намали.

    Kогато колагенът и гликозаминогликаните са недостатъчни.

    Под въздействието на някои ензими, разрушаващи компонентите на ставата. Тогава хрущялната повърхност започва да се изменя и от гладка и еластична става неравна, грапава и твърда. Резултатът е затруднено движение в комбинация с нарушаване функциите на ставите.

    Активни съставки:

    Хидролизиран колаген - оказва благоприятен ефект върху биосинтезата на хрущяла, допринася за нормалната функция и подвижност на ставите, за тяхната сила и гъвкавост,поддържа в добро състояние съединителната тъкан, сухожилията, костите и връзките.

    Витамин С - благоприятства образуването на колаген и нормалната функция на костите, хрущяла, зъбите, венците, кожата и кръвоносните съдове.

    Витамин K2 под формата на MK-7 - спомага за поддържане здравето на костите и допринася за защита на кръвоносните съдове от натрупване на калций.

    Витамин D3 - допринася за правилното усвояване на калций и фосфор; поддържа нормална концентрация на калций в кръвта и нормално състояние на костите и зъбите.

    Колагенът в Бестифлекс Остео представляват смес от колагенови пептиди, получени чрез специфична хидролиза на говежди колаген тип І.

    Механизъм на действие на хидролизирания колаген в Бестифлекс Остео:

    Абсорбция - след перорално приложение колагеновите пептиди бързо се абсорбират и разграждат в 90% до единични аминокиселини и дипептиди, а в останалите 10% - до интактни големи молекули, с молекулно тегло максимум до 10 килодалтона.

    Разпределение -  както отделните аминокиселини, така и високомолекулните пептиди навлизат в кръвообращението, като последните се кумулират във висока степен в ставния хрущял.

    Стимулация на колагеновия синтез - високомолекулните пептиди, достигнали в ставния хрущял, директно стимулират хондроцитите за биосинтеза на екстрацелуларен матрикс - колаген от тип II и протеогликани (факт, доказан в предклинични и клинични проучвания).

    Роля на Витамин К2 МК-7 за поддържане здравето на костите и съдовете

    Мастноразтворимият Витамин К е наличен в две форми: Витамин K1, (филокинони), доставян с храни предимно от растителен произход и Витамин K2, (менакинони), срещащ се в храни предимно от животински произход.

    Съществуват отделни типове Витамин К2, които се различават по дължината на страничните си изоприноидни вериги (MK-4 - MK-13):

    Витамин K2, под формата MK-4 е наличен в различни меса, яйца, кисело мляко и сирена.
    Витамин K2 под формата MK-7 се среща в популярната Японската храна от ферментирали соеви зърна натто, както и в различни сирена.
    Витамин К2 с дълговерижни менакинони (MK-10; MK-13) заселват дебелото черво и са с най-малка значимост за активността на витамина.
    За преминаването на калция в кръвта и включването му в костната структура, е необходимо наличие на активиран от Витамин K2 MK-7 остеокалцин в костите - хормон, отговорен за синтеза на костния матрикс. Без Витамин К2 МК-7 остеокалцинът не може да се задейства и калцият не може да се абсорбира в костната маса. Това води до калцифициране на артериите (съдова калциноза) с последващ дефицит в костите.

    Проучване демонстрира, че по-голямата консумация на Витамин К2 MK-7 се свързва с повишено активиране на остеокалцина, което увеличава костно-минерална плътност и намалява риска от фрактури. Така, че ролята на Витамин К2 МК-7 е правилно да насочва калция към костите и същевременно да защитава стените на кръвоносните съдове от калцификация. Установено е обаче, че дори и богата на Витамин К храна не доставя необходимите за организма количества от него. Затова е необходимо прибавянето му под формата на хранителна добавка.

    Защо Витамин К2 МК-7 е подходящият Витамин К2?

    Витамин К2 МК-7 има продължителен серумен полуживот - активен е до 72-ия час, за разлика от К1 и К2 МК-4, които са с активност до 1,5 часа. Той не се метаболизира бързо от черния дроб, което гарантира постоянното му доставяне и ефективност до други части на тялото.

    Роля на Витамин D за поддържане здравето на костите

    Витамин Д играе основна роля за калциево-фосфорната хомеостаза, костната обмяна и невромускулната функция. Той е жизнено важен компонент за поддържане здравината на костите. Влияе и върху мускулната тъкан чрез намиращите се в миоцитите рецептори за Витамин D. В редица проспективни проучвания ниските серумни нива на 25-OH-D при възрастни мъже и жени се свързват с намалена сила на хващане и редукция на мускулна маса.

    Рандомизирани клинични проучвания показват, че допълнителният прием на витамин D намалява степента на костната загуба при по-възрастни жени.

    Както Витамин К2 MK-7, така и Витамин D3 са ключови вещества за поддържане нормалното състояние на костите. Много важно е да се приемат едновременно, със или без допълнителен прием на калций.

    Състав:

    Съдържание  В 1 саше %RDA
    Хидролизирани колагенови пептиди 10 000 mg *
    Витамин C 200 mg 250%
    Витамин К2 100 μg 133,3%
    Витамин D3 10 μg (400 IU) 200%
    Съставки: говежди колагенови пептиди; регулатор на киселинност: лимонена киселина; L-аскорбинова киселина; аромат на праскова; менахинон (MK-7); изсушен сок от червено цвекло; пълнител: малтодекстрин; подсладители: аспартам, ацесулфам К; холекалциферол; оцветител: рибофлавин 5'- фосфат натрий.

    Начин на употреба:

    Изсипете съдържанието на 1 саше в 100 ml вода, мляко или айран и консумирайте веднага. Препоръчва се по-продължителна употреба (минимум 3 месеца).

    Внимание!

    Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
    Хранителната добавка е предназначена за възрастни.
    Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот!
    Съдържа източник на фенилаланин.
    Да не се използва от хора, страдащи от фенилкетонурия.
    Да се съхранява на стайна температура и на сухо, недостъпно за деца място!

    Опаковка: 30 сашета.

    Производител: Natur Produkt Pharma Sp. z o.o., Полша.

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *