Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    ВИЗИКОД ОРО за очи сашета*30

    Производител: BIONAT PHARMA
    Visicode Oro е хранителна добавка, с вкус на портокал, за директен прием без вода. Визикод е под форма на ородисперсни сашета за директен прием без необходимост от вода. Visicode oro сашета допринася за поддържане на нормално зрение. Съдейства за защита на клетките от оксидативния стрес.
    Складова единица: z45723
    35,10 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Основната активна съставка е специалният комплекс lutemax®2020 - балансирана комбинация от лутеин и високи нива зеаксантин. Това са растителни каротеноиди, които се срещат в ярко оцветените плодове и зеленчуци.

    Лутеинът и зеаксантинът присъстват в кожата, кръвта и мозъка, но най-висока е тяхната концентрация в очната тъкан (около 1000 пъти по-голяма отколкото в кръвта) и конкретно в макулата - малка зона от ретината на окото, отговорна за зрителната острота и доброто зрение в детайли. Макулата е едновременно най-значима за зрителната ефективност, но и най-податлива на увреждане вследствие на фотооксидативния стрес.

    Човешкият организъм не може да синтезира лутеин и зеаксантин, затова те трябва да се набавят с помощта на подходящи хранителни източници. Важно е диетата да осигурява и двата каротеноида, тъй като тяхното действие взаимно се допълва.

    Лутеинът се депозира предимно в периферията на макулата, а зеаксантинът - в нейния център, като по този начин осигуряват надеждна и пълна защита на очите срещу вредното влияние на околната среда. Категорично е установено, че т. нар. макуларни каротеноиди лутеин и зеаксантин са силни антиоксиданти, които предпазват от фотооксидантните ефекти на UV-радиацията и високоенергийната синя светлина. Редовният прием на двете съединения е от изключително значение за запазване здравето на очите и тяхната защита от въздействието на слънчевите лъчи, изкуственото осветление и синята светлина, излъчвана от телевизионните екрани, мониторите на компютрите и дисплеите на мобилните устройства.

    Lutemax 2020® съдържа премиум лутеин и два изомера на зеаксантин, извлечени от растението Tagetes erecta, популярно като турта или африкански невен.

    Активните съставки са комбинирани в точното съотношение, в което се срещат в естествените хранителни източници, а иновативни технологии гарантират стабилността им до пълното усвояване от организма.

    Хранителната добавка съдържа още:

    Витамин А - необходим за запазване на нормално зрение, помага на очите да привикнат от светло към тъмно, допринася за тяхното правилно овлажняване.

    Витамин Е - мощен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали, предпазва от оксидативен стрес.

    Витамин С - има важно значение за здравината на съединителната тъкан. стимулира синтеза на колаген в роговицата и стъкловидното тяло на окото, засилва антиоксидантната активност на витамин Е.

    Екстракт от черна боровинка - традиционно натурално средство в подкрепа на зрението.

    Изобилието от биофлавоноиди и антоцианидини поддържа здравината на фините капиляри в задната част на очите и регенеративните способности на ретината. Влияе благоприятно върху зрителната острота и намалява умората. В комбинация с лутеина и зеаксантина противодейства на ефектите от продължителното излагане на интензивна светлина (слънчеви лъчи, силно изкуствено осветление, екрани на телевизори, компютри и телефони).

    Дозировка, начин на приложение и продължителност на употреба:

    Препоръчителна дневна доза: 1 ородисперсно саше на ден, което се разтваря в устата без необходимост от вода. Може да се приема по всяко време на деня. За оптимални резултати се препоръчва 3-месечен непрекъснат прием.

    Внимание:

    Visicode очи е хранителна добавка. Не е заместител на пълноценното и разнообразно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се използва преди датата, отбелязана с "Exp. date" на опаковката.

    Съхранение:

    Да се съхранява на сухо и проветриво място при температура 15°С-25°С и далече от достъп на малки деца.

    Форма и съдържание:

    30 сашета с разтворим прах за приготвяне на напитка, опаковани в картонена кутия.

    Взаимодействия с медикаменти и други хранителни добавки:

    Визикод очи може да се приема самостоятелно или заедно с лекарствени и други средства, предписани от лекуващия лекар.

    СЪСТАВ: в 1 саше: Лутеин минимум 20% 10мг; Зеаксантин минимум 4% 2мг; Витамин A 0,80мг; Витамин E 12мг; Витамин C 80мг; Черна боровинка, сух екстракт 160мг.

    Пълен състав: подсладители: декстроза, сукроза, аромат: есенция портокал, сух екстракт от черна боровинка 4:1 (Bilberry, Vaccinium myrtillus L.), аскорбинова киселина (витмин. С), Lutemax 2020™ DNS 20% (t-лутеин, изомери на зеаксантин), dl-алфа токоферил ацетат (витамин Е), ретинил ацетат (витамин А).

    Производител: Kinezika d.o.o., Словения, EU.

    Собственик на марката и дистрибутор: БИОНАТ ЕООД, България.

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *