Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    ГЕНГИГЕЛ ГЕЛ 20 мл

    Производител: MEDIS
    Gengigel гел е особено подходящ за по-лесно достъпни места в устната кухина в случай на остри състояния на пародонтоза ,гингивит, афти и други язви в устната кухина. Съдържа хиалуронова киселина, подходяща за незабавна помощ при облекчаване на симптомите на възпаление на пародонталната тъкан.
    Складова единица: 50014
    22,50 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    GENGIGEL® / ГЕНГИГЕЛ®

    Хиалуронова киселина Гел, спрей и разтвор за изплакване на уста.

    Помага да се поддържат здрави венци, облекчава възпалението и помага при възстановяването на увредената тъкан в устата GENGIGEL® е медицинско средство, което съдържа хиалуронова киселина с високо молекулно тегло (HMW) под формата на натриев хиалуронат. Субстанцията се произвежда чрез биотехнологичен процес, който осигурява висока степен на чистота.

    Хиалуроновата киселина е естествено вещество, което представлява физиологична съставна част на съединителната тъкан, по-специално на венците, и по този начин позволява възстановяване на тъканите и облекчаване на отоците, като действа и противовъзпалително. При нормални условия хиалуроновата киселина се разпределя изключително селективно, концентрира се предимно във външните клетъчни слоеве на венците, с което създава един вид преграда върху венците и по този начин защитава и спомага поддържането на здравината на зъбите.

    При заболявания на венците и околозъбните тъкани (възпалителни състояния, пародонталните джобове, рани и др.) необходимостта от хиалуронова киселина нараства значително (до 200% в сравнение с нормалните стойности), което показва нейната специфична функция при възстановяването на тъканта в устата. Недостигът на хиалуронова киселина:

    • Възпрепятства възобновяването на нормалния воден баланс във венците и устната лигавица. Затова се появяват отоци и налягане, които причиняват болка.

    • Възпрепятства активирането на миграцията на фиброцити (клетките, които допринасят за оздравяването на тъканите), което като последица удължава времето на оздравяване.

    Липсата на хиалуронова киселина може да удължи времето на лечение. Изследванията върху хора са показали, че добавянето на хиалуронова киселина с подобни характеристики, каквито притежава естествено присъстващата хиалуронова киселина, ускорява възстановяването и процеса на оздравяване.

    GENGIGEL® е иновативен продукт, който съдържа дългодействаща, произведена чрез биотехнологичен процес, хиалуронова киселина. Нанасянето на хиалуронова киселина помага за възобновяване на нормалния баланс на течностите, ускорява лечението на венците и околозъбните тъкани, като същевременно усилва въздействието на естествено присъстващата хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина няма никакви локални или системни терапевтични ефекти.

    GENIGEL® осигурява оптималното свързване и задържане на хиалуроновата киселина (която иначе би била отстранена заради слюноотделяне) върху тъканта.

    GENGIGEL® няма противопоказания или нежелани ефекти. Може да се използва без ограничение и при деца, бременни жени или възрастни. Особено важен е, когато останалите противовъзпалителни средства са противопоказни. Заради благоприятните свойства на естествения подсладител ксилитол, който не причинява кариес и не влияе на количеството захар в кръвта.

    GENGIGEL® е подходящ и за диабетици. Няма данни за взаимодействие с лекарства, затова може да се използва и при специфични терапии, като например по време на лечение с антибиотици.

    Кога да използвате GENGIGEL®: Възпалителни състояния (гингивит, кървене, отдръпване на венците, пародонтални джобове), травматични състояния (особено язви в устата, рани, причинени от подвижни протези и ортодонтски средства, почистване, абразия, вадене на зъби, след хирургически интервенции и т.н.) и болестни състояния, при които устната лигавица се нуждае от повишена концентрация на хиалуронова киселина.

    Как да използвате GENGIGEL®: След цялостна устна хигиена (почистване или измиване на зъбите след основните хранения) прилагайте GENGIGEL® върху засегнатите места, три до пет пъти на ден. Препоръчва се непрекъсната употреба в продължение на три до четири седмици, докато не изчезнат всички признаци на заболяването.

    Препоръчително е 30 минути след нанасянето да не се храните и да не пиете. Гел: Нанесете равномерно пласт гел върху венеца и леко го втрийте с чисти пръсти.

    Разтвор: Отмерете разтвора в приложения съд за дозиране (10 ml) и изплаквайте устата в продължение на 1 до 2 минути. Разтворът е приготвен за незабавна употреба, така че не го разреждайте!

    Спрей: Пръснете веднъж или два пъти върху възпаленото или болното място. Докато впръсквате, дръжте бутилката изправена. Поглъщането на продукта е безвредно.

    Предупреждения: при известна свръхчувствителност към продукта. Консултирайте се с лекар, ако признаците на заболяването не се подобрят. Да се съхранява при температура от 5 до 40 °C!

    Производител: Ricerfarma, Via Egadi, 7 - 20144 Milano, Италия ООфициален представител за България: „Медис Фарма България” ЕООД, ул.Проф.Атанас Иширков 31, София

    Дата на актуализиране на листовката: април 2016

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *