Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  КАЛЦИКИНОН капсули*60

  Производител: VALENTIS
  Kalcikinon представлява патентована комбинация от Калций (Калциев карбонат), витамин Д3 (холекалциферол) и витамин К2 (КИНОН – менакинон-7). Това е допълнителна възможност и нужната добавка при лечение на остеопороза, остеопения, костни фрактури и в периодите на услиен растеж.
  Складова единица: 42248
  26,95 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  ДЕЙСТВИЕ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

  Калций - допринася за нормалното пренасяне на нервни импулси и за нормалното кръвосъсирване. Основната част от калция в човешкото тяло е складирана в костите и зъбите, така че той е необходим за нормалния растеж и развитие на костите при децата и поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите при възрастните. При недостиг на калций костите изтъняват, което може да причини остеопороза.

  Витамин Д - допринася за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите, защото подпомага нормалното усвояване на калций и фосфор в организма.При липса на витамин Д човешкото тяло асимилира само около 15% от калция и около 60% от фосфора. Неговият недостиг в организма води до рахит.

  Витамин К2 - допринася за поддържането на нормалното състояние на костите. Той засилва процеса на костна минерализация в остеобластите.При липса на този витамин процесите на минерализиране в костите се нарушават и част от калция започва да се натрупва в кръвоносните съдове.Витамин К2 остава по-дълго в кръвния серум отколкото другите форми на витамин К. Той се усвоява добре от тялото и допринася за поддържането на нормалното състояние на костите.

  СЪСТАВ: в 2 капсули: Калций 500mg; Витамин D3 1000IU; Витамин К2 (МК-7) 75mcg.

  ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Препоръчва се възрастни да приемат 1 - 2 капсула на ден по време на хранене.

  ОПАКОВКА : 60 капсули

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *