Омега - 3
Най-важните и хранително приложими омега-3 мастни киселини са ейкозапентаеновата (EPA)и докозахексаеновата (DHA). Те са необходими за ефикасното функциониране на мозъка и тялото на клетъчно ниво. Ниски DHA нива са свързани с депресия, шизофрения, загуба на памет и повишен риск от развиване на алцхаймер. Учените свързват техен неадекватен прием при бременни жени с преждевременно раждане, ниско тегло на новороденото, както и с хиперактивност при децата.
Омега - 6
Прекомерни количества омега-6 влияят на здравословните ползи от омега-3, ето защо е важно да се снабдява с правилното съотношение (приблизително 4:1 или по-ниско); повечето хранителни режими днес съдържат съотношение 20:1 или по-лошо! При подходящо подхранване омега-6 може да насърчи здравословното състояние на кожата, ноктите, косата, както и да подпомогне емоционалния и хормонален баланс.
Омега - 9
За разлика от омега - 3 и омега - 6 мастни киселини, омега - 9 не се счита за незаменимa, тъй като се произвежда в тялото от ненаситени мазнини. Подобно на омега-3 и омега-6 точният баланс за омега-9 е важен, тъй като при отсъствие на омега-3 и омега-6, организмът ще компенсира, чрез производството на омега-9, която не е толкова ефективна в хранителен план. Олеиновата киселина - омега-9 мастна киселина, показва способност да намалява риска от атеросклероза (втвърдяване на артериите), сърдечносъдова недостатъчност и удар.
Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 капсула 3 пъти дневно.
Състав : Витамин Е, органичен лен, семена от пореч, рибено масло, омега-3 мастни киселини, омега-6 мастни киселини, омега-9 мастни киселини, капсула(желатин, глицерин, соево олио, пречистена вода)
ВНИМАНИЕ!
Да не се превишава дневната препоръчителна доза!
Съхранение:
Да се съхранява при температура под 25 ° C на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Производител: HAYA Labs, САЩ.