Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Шуслерова сол №6 калиум сулфурикум D6 таблетки*80

    Производител: Deutsche Homoopathie-Union
    ХРОНИЧНО възпаление. ДЕТОКСИКАЦИЯ. При хронифициране (трети стадий) на възпалителния процес с поява на жълто-зелени, гнойни секрети. Стимулира функцията на черния дроб и панкреаса. Подпомага преноса на кислород от кръвта в клетката . Участва в пигментацията на епидермиса.
    Складова единица: 39405
    11,55 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Солта при хронифициращи възпалителни процеси на лигавиците – кашлица, хрема, синузит, конюнктивит и др. Основна минерална сол при всички заболявания на кожата. При токсично претоварване на черния дроб. Подпомага лечението на астма и диабет.

    Основни области на приложение: хреми и синузити с гнойни секрети с жълто-зелен цвят (в комбинация със сол №12) .
    Хронична кашлица. Конюнктивит с жълто-зелени секрети. Обриви, лишеи, невродермит, кожна алергия, сърбежи по кожата без причина. Подпомагане на работата на черния дроб и жлъчката . Детоксикация (в комбинация със соли №8, 9 и 10).
    Хиперпигментация на кожата (при бременност или старчески петна). Подпомагане на лечението при диабет тип II (в комбинация със сол №4).

    Солите на д-р Шуслер

    Минералните елементи за ЗДРАВЕ и ТОНУС

    Какво представлява Шуслеровата терапия? 

    Терапията с 12-те Шуслерови соли е доказано ефективна в лечението на множество здравословни проблеми и то без опасност от нежелани странични ефекти. Шуслеровите соли носят името на своя откривател – немския лекар Вилхелм Шуслер, който още през XIX век установява, че хората може и да са различни, но клетките, от които са съставени техните тъкани и органи съдържат винаги 12 вида минерални соли и от техния баланс зависи здравето на организма.

    Шуслеровите соли са минерални субстанции, разредени на хомеопатичен принцип, в естествена за тялото концентрация. Те безпрепятствено достигат до клетката и лесно преминават през клетъчната мембрана. След като попаднат в клетката, те регулират химичните процеси и възстановяват минералния баланс. Като естествено съдържащи се в човешкия организъм, Шуслеровите соли са подходящи за употреба от деца от нулева възраст, бременни и кърмачки. Те не водят нито до привикване, нито носят опасност от предозиране.

    Солите на д-р Шуслер са със статут на лекарства без рецепта и са достъпни само в аптеките. Най-големият производител на Шуслерови соли е Немският хомеопатичен съюз (DHU).

    КАК СЕ ПРИЛАГАТ ШУСЛЕРОВИТЕ СОЛИ

    При остри състояния – по 1 табл. от съответната сол начесто (през 30-60 мин.) до настъпване на подобрение, след което по 1 табл. 3-4 пъти дневно за 1 седмица до пълно оздравяване.

    При спешни състояния – дозировката може да се увеличи многократно в зависимост от тежестта на симптомите.

    При хронични състояния или за профилактика – по 1 табл. от съответната сол 1-3 пъти дневно за период от 2-4 месеца или целогодишен прием при необходимост.

    Таблетките се поставят под езика и се оставят бавно да се разтопят. Препоръчително е 1/2 час преди и след приема да не се употребяват храна и течности.

    Начин на приложение на Шуслеровите мехлеми – при остри състояния се прилагат на всеки час, при хронични състояния 1-3 пъти дневно.

    Опаковка: 80 таблетки

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *