Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ДАОЗИН таблетки*10

  Производител: STADA
  DAOSIN е специална хранителна добавка, съдържаща ензима диаминоксидаза (ДАО), който разгражда хистамина, съдържащ се в храните.
  Складова единица: 49836
  24,05 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Продуктова информация

  DAOSiN е хранителна добавка съдържаща ензима диаминоксидаза (ДАО), който разгражда в червата хистамина, съдържащ се в храните.

  Какво е хистамин?

  Хистаминът е биологично активно вещество – медиатор, принадлежащо към групата на така-
  наречените биогенни амини. Произвежда се от тялото ни, но също така се приема по естествен път с много хранителни продукти. Хистаминът участва в множество функции в организма. Като невротрансмитер, той участва в регулирането на ритъма на сън-бодърстване, контрола на апетита, способността за учене и капацитета на паметта. Но основното действие на хистамина е като медиатор на възпалителните процеси при алергични реакции.

  Какво се случва с хистамина, приет чрез храната?

  Приемът на храни, съдържащи хистамин, обикновено няма последствия, т.к. хистаминът бързо се разгражда в червата от ензима диаминоксидаза (ДАО). Но когато се приемат повече храни, богати на хистамин, активността на ензима ДАО вече може да не е достатъчна и разграждането на хистамина в червата да се забави. В допълнение, алкохолът и някои лекарства могат значително да ограничат функцията на ензима ДАО. Когато разграждането на хистамина се забави, неговите нива в тялото се повишават и предизвикват реакции, като:
  • Главоболие, дори до мигренозна атака
  • Обрив, уртикария, сърбеж
  • Стомашно-чревни оплаквания като разстройство или диария, болки в корема, колики, газове.
  • Астма, затруднения в дишането
  • Прилошаване, сърцебиене, световъртеж
  • Хрема или запушен нос

  Кои храни съдържат хистамин?
  С високо съдържание на хистамин и други биогенни амини са обикновено храните, които отлежават или зреят дълго време. Има и множество храни, които действат като хистамин- либератори, освобождавайки допълнително хистамин в червата. Примери за такива храни са:

  • Алкохол, особено червеното и пенливото вино
  • Сирене
  • Морски дарове, риба, рибени сосове
  • Сушени колбаси, като луканки, прошуто, пастърма
  • Кисело зеле
  • Зеленчуци като домати, спанак, патладжан
  • Плодове като ягоди, ананас, банани

  Комбинираната консумация на храни, богати на хистамин, като алкохол и сирене, може да допринесе до значително повишаване нивата на хистамин в тялото.

  Как действа DAOSiN?
  Приемът на една таблетка Daosin® преди хранене увеличава нивата на ензима ДАО в червата и съответно способността за разграждане на хистамина чрез естествената активност на ДАО. Една таблетка Даозин има активност от 23 kHDU (хистамин разграждащи единици).

  Как се приема DAOSiN
  Важно: Задължително трябва Даозин да се приема преди хранене (в идеалния случай, 15 минути по-рано)! Таблетката трябва да се е разтворила и съдържащият се ДАО ензим да се е активирал преди хистамин-съдържащата храна да стигне до червата. Вземете 1 таблетка с малко вода 15 минути преди хранене, съдържащо хистамин. Максималната дневна доза е 3 таблетки (отговарящи на 3 хранения, съдържащи хистамин). Таблетката трябва да се погълне цяла (не трябва да се дъвче), за да може съдържанието да премине през стомаха и достигне до червата непокътнато. Ако приемате редовно лекарства, попитайте Вашия лекар или фармацевт дали активните им съставки могат да доведат до намалено разграждане на хистамина от храната.

  Важна забележка:
  DAOSiN® е хранителна добавка, съдържаща ензима диаминоксидаза (ДАО). ДАО разгражда хистамина, приеман от храната в червата. Съдържа протеинов екстракт, богат на естествена диаминоксидаза (ДАО). Алкохолът и някои лекарства могат съществено да възпрепятстват действието на ензима ДАО. Да не се надвишава препоръчваната дневна доза! Хранителната добавка не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на тъмно и сухо място и на стайна температура в оригиналната опаковка. Да се съхранява в хладилник след изваждане на блистера от предпазното алуминиево фолио. Минимална трайност без охлаждане – 3 месеца след отваряне на алуминиевото фолио. Пазете от топлина.

  Какъв е съставът на Даозин?
  Съдържа протеинов екстракт, богат на естествена диаминоксидаза и без съдържание на хистамин.
  Състав:
  пълнител: микрокристална целулоза, малтодекстрин, регулатор на киселинността: натриев фосфат, емулгатор: напречно-свързана натриева карбоксиметилцелулоза, глазиращ агент: шеллак, протеинов екстракт от свински бъбрек, антислепващ агент: силициев диоксид, глазиращ агент: хидроксипропилметилцелулоза, регулатор на киселинността: калциев карбонат,
  антислепващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини, напълно хидрогенирана растителна мазнина (кокосова), стабилизатор: полидекстроза, антислепващ агент: талк.

  Препоръчителна дневна доза за1табл*3табл:

  **Протеинов екстракт от свински бъбрек- 4,2мг.,12,6 мг. от който диаминоксидаза (ДАО)-0,3мг. , 0,9мг.

  * Отговаря на препоръчителен прием при 1 хранене, съдържащо хистамин.
  ** Отговаря на максималния дневен прием за 3 хранения с храни, съдържащи хистамин.

  Производител: STADA Arzneimittel AG, Stadastrasse 2-18, 61118 Bad Vilbel, Германия  www.stada.de

  Дистрибутор: Стада България ЕООД, ул. Атанас Дуков 29, Рейнбоу плаза, ет. 5, София 1407, България info@stada.bg, тел. 02/920 90 65

  4.0 1
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  Miroslav | 14.3.2022 г. 17:31
  Daosin
  Добър продукт е. Все още не е много популярен, но върши работа.
  Полезен ли е този отзив? Да Не (0/0)
  *
  *
  *