Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ОКСИЛИК антиоксидантен комплекс капсули*20

  Производител: WÖRWAG Pharma GmbH & Co. KG
  Оксилик® е мощна и балансирана антиоксидантна формула, която неутрализира свободните радикали, допринася за нормалното образуване на колаген за нормалната функция на кръвоносната система. Съдейства за възстановяване на сърдечния мускул и правилното му функциониране.Допринася за поддържането на нормалното зрение. Влияе положително на физическия растеж и фертилитета. Допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата, ноктите и растежа на косата.Въздейства положително на доброто състояние на ставите. Допринася за нормалната функция на имунната система, като повишава издръжливостта на организма към студ и инфекции.Подобрява функциите на дихателната система особено при пушачи.Подобрява хормоналния баланс в организма.
  Складова единица: 45421
  15,50 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Какво представляват свободните радикали?

  Свободните радикали са атоми или група от атоми, които притежават свободен електрон в най-външния слой на своята електронна обвивка. Най-често те се образуват, когато кислорода взаимодейства с определени молекули. Свободните радикали са много нестабилни, затова след тяхното формиране мигновено реагират с други химични съединения или елементи. В резултат на тази реакция се образуват нови нестабилни съединения, които от своя страна също са силно реактивни. Така започва една верижна реакция, водеща до образуването на нови и нови силно реактивни елементи и съединения, които могат да увредят клетките на организма, след като реагират с важни клетъчни структури, като например клетъчната ДНК или клетъчната мембрана. За да се предпази от увреждащото действие на свободните радикали, нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти.

   Какво представляват антиоксидантите?

  Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали, без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизненоважните за организма молекули.

  Защитната система от антиоксиданти е изградена от ензими, витамини и микроелементи, които функционрат в тясна взаимовръзка.

  Активни съставки

  Витамин Е - най-широкоразпространения мастно разтворим анкиоксидант в човешкото тяло. Един от най-ефективните антиоксиданти, който прекъсва верижната реакция на свободните радикали във всички липидосъдържащи тъкани, както и в клетъчната мембрана и предпазва от окислително разрушаване хормони, ензими, липиди и други витамини. Антиоксидантното му действие е особено ефикасно при високи концентрации на кислород, затова неговите нива са най-високи в липидните структури, изложени на пряко действие на кислорода-еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.

  Витамин С - най-широкоразпространения водно разтворим анкиоксидант в човешкото тяло. Действа главно във вътреклетъчната течност. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали, образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда. Подпомага възстановяването на другите антиоксиданти в тяхната активна форма.

  Про-витамин А (бета-каротин)- Про-витамин А е мастно разтворим антиоксидант, който е много ефективен при ниска концентрация на кислород. Затова се твърди, че допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от про-витамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава устойчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания. Повредените епителни тъкани, в резултат на недостиг на витамин А често стават обект на инфекции, порди което витамин А е наричан “анти-инфекциозен” витамин.

  Селен - селенът е метал, който спада към групата на микроелементите в човешкия организъм. Той участва като съставна част на една от ензимните системи, неутрализиращи т. нар. хидропероксидни свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите.  Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витанин Е. От своя страна витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.

  КАКВО Е ЛИКОПЕН?

  Ликопенът е растителен пигмент от групата на каротиноидите и е мощен антиоксидант. Каротиноидите придават червения, оранжевия и жълтия цвят на плодовете и зеленчуците, напр. моркови, пипер, домати. Най-богати на ликопен са червените домати.

  КАК ДЕЙСТВА ЛИКОПЕНЪТ?

  Молекулата на ликопена е така изградена, че може да се свърже със свободни радикали, които иначе биха могли да увредят клетките. Затова ликопенът предпазва клетките от окислителни увреждания. Той се свързва с възможността за намаляване на риска от развитие на ракови клетки на дебелото черво. Освен това ликопенът може да повлияе положително върху метаболизма на холестерола заради антиоксидантните си свойства. Последните изследвания показват, че ликопенът може да повиши и концентрацията на сперматозоидите при безплодни мъже.

  Антиоксидантите са тясно свързани с предотвратяване на клетъчното увреждане, което е в основата на процесите на стареене, раковите образувания и много други заболявания.

  Сърдечно-съдови заболявания: Витамин Е предпазва от оксидиране т.нар.  “липиди с ниска плътност” (LDL) и последващото формиране на атеро-склеротични плаки.

  Ракови заболявания: Много изследвания доказват връзка между висок прием на витамин С и ниска честота на раковите заболявания, най-вече на рака на устата, ларинкса, хранопровода и белия дроб.

  Заболявания на дихателната система: Клетките на дихателната система са в най-голяма степен изложени на токсичното действие на кислорода, цигарения дим и други замърсители. Това често води до развитие на бронхиална астма, бронхит или белодробен енфизем.

  Кожни болести: По повърхноста на кожата, изложена на действието на UV лъчи и замърсители, се образуват свободни радикали, които атакуват кожния колаген и еластин. Това води до поява на бръчки, нарушена пигментация, разширени капиляри, себорея, пърхот и косопад.

  Стареене: Свободните радикали са основния инструмент, чрез който става увреждането на клетките, което води до проява на признаците на старостта – загрубяване на кожата, поява на бръчки, намаляване на еластичността на тъканите и кръвоносните съдове, развитие на атеросклероза и др.

  Оксилик® е мощна и балансирана антиоксидантна формула, която:

  Неутрализира свободните радикали. Допринася за нормалното образуване на колаген за нормалната функция на кръвоносната система. Съдейства за възстановяване на сърдечния мускул и правилното му функциониране. Допринася за поддържането на нормалното зрение . Влияе положително на физическия растеж и фертилитета. Допринася за поддържането на нормалното състояние  на кожата, ноктите и растежа на косата. Въздейства положително на доброто състояние на ставите. Допринася за нормалната функция на имунната система, като повишава издръжливостта на организма към студ и инфекции. Подобрява функциите на дихателната система особено при пушачи. Подобрява хормоналния баланс в организма.

  Приемайте Оксилик® в доза една капсула дневно по време на едно от основните хранения, освен ако Вашият лекар или фармацевт не е препоръчал друго.

  Странични ефекти:

  Всички активни съставки на Оксилик® съществуват в човешкия организъм, затова страничните ефекти на продукта могат да се проявят само при неговото предозиране.

  В много редки случаи може да се наблюдава непоносимост към активните съставки или помощните вещества в състава на капсулата. В случай че след приемането на Оксилик® установите поява на обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето или недостиг на въздух, преустановете приемането на препарата и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

  Оксилик® се предлага в опаковка от 20 капсули.

  Да се пази от пряка слънчева светлина и да се съхранява на място, недостъпно за малки деца, при температура до 25° С.

  Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност или ако целостта на опаковката му е нарушена.

  Производител:  WÖRWAG PHARMA GmbH & Co.KG, Calwer Straße 7, 71034 Böblingen, Германия

  Упълномощен представител на производителя за България:

  TП “Вьорваг Фарма“ ГмбХ § Ко.КГ, Адрес: София 1700, Студентски град, ул. „Проф. Рашо Рашев“ № 4, бл. 14А, ет. 1

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *
  Потребители купили този продукт, също купиха
  Lagosa® от Woerwag Pharma оказва благоприятен ефект върху функциите на черния дроб. Използва се при заболявания като токсични увреждания, хронично възпаление, цироза, стеатоза и др.

  ЛАГОЗА 150 мг Силимарин таблетки*50

  Lagosa® от Woerwag Pharma оказва благоприятен ефект върху функциите на черния дроб. Използва се при заболявания като токсични увреждания, хронично възпаление, цироза, стеатоза и др.
  24,00 (BGN) 20,40 (BGN)
  Биопюр макс съдържа Омега-3 полиненаситени мастни киселини. Полезни за сърдечно-съдовата система, поддържане нивата на холестерола, функциите на мозъка и зрението.

  БИОПЮР МАКС ОМЕГА-3 1250 мг, 60 капсули

  Специална формула, съдържаща най-висока концентрация * на полиненаситени мастни киселини. С грижа за сърцето, мозъка, зрението. Допринася за нормалното функциониране на мозъка, сърдечно-съдовата система и ставите и поддържането на нормалната концентрация на триглицеридите. Осигурява максимум концентрация на Омега-3 мастни киселини. Тройна сила на EPA и DHA във всяка капсула!
  27,00 (BGN) 18,90 (BGN)
  ОСЦИЛОКОКЦИНУМ е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван за профилактика и лечение на грипни състояния в начален и клиничен стадий, като температура, втрисане, мускулни болки.

  ОСЦИЛОКОКЦИНУМ*6 дози, Boiron

  ОСЦИЛОКОКЦИНУМ е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван за профилактика и лечение на грипни състояния в начален и клиничен стадий, като температура, втрисане, мускулни болки.
  9,70 (BGN) 8,73 (BGN)
  Исла касис представляват пастили, които са подходящи за употреба при оплаквания, свързани с гърлото и причинени от преумора на гласните връзки,пресъхване на лигавицата на горните дихателни пътища от сухия въздух в помещения по време на отоплителния период.

  ИСЛА Касис пастили*30

  Исла касис представляват пастили, които са подходящи за употреба при оплаквания, свързани с гърлото и причинени от преумора на гласните връзки,пресъхване на лигавицата на горните дихателни пътища от сухия въздух в помещения по време на отоплителния период. Ограничено дишане през носа, суха кашлица и пресипналост на гласа. Екстрактът от исландски лишей съдържа растителни киселини (цитарова , протоцитарова киселина и др.) с антивирусно, антимикробно, протибооточно и противовъзпалително действие. Съдържащите се в екстракта полизахариди имат физикохимичната структура на мукополизахаридите, съставящи защитния филм на лигавицата на устната кухина и ларингса. По този начин се създава защитна бариера и се стимулира регенерацията на мукозата в процес на възпаление, наред с проявената антивирусна, антимикробна и противовъзпалителна активност.
  10,85 (BGN)