Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  PIC МИКРОНИЗИРАН НАЗАЛЕН ДУШ Rino Shower

  Производител: PiC Solution
  Микронизиращото назално устройство се прилага в комбинация с компресорните инхалатори за промивка на носните кухини и носоглътката. Генерираните от назалния душ микрочастици са с изключително малки размери и достигат свободно дяловете на горните дихателни пътища при аерозолна терапия. Подходящ за деца и възрастни. Rino Shower може да се използва преди аерозолна терапия, за да увеличи нейната ефективност, чрез прочистване на горните дихателни пътища. Може да се прилага за терапия, чрез добавяне на медикамент или само за почистване на ноздрите от секрет.Отстранява и втечнява секретите от мукозната лигавица и хидратира мукозната мембрана.
  Складова единица: 45860
  19,99 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Гаранция : 2 години

  Инструкция за употреба 

  Въведение Rino Shower е микронизирано устройство за назални промивки, перфектно за почистване на носните пътища и ринофаринкса. Дизайнът му е специално разработен така, че да направи терапията по-практична и ефективна, като сведе до минимум количеството неусвоено лекарство. В допълнение, благодарение на практичния двоен конусовиден накрайник, устройството може да се използва както от деца, така и от възрастни. Едно просто завъртане е достатъчно и получавате два конуса с различен размер. Едно единствено устройство за цялото семейство.

  Компоненти А – двоен конусовиден накрайник (конусче) / деца/възрастни/

  B – ергономичен корпус на душа

  C – контейнер

  D – бутон за дозиране

  E – резервоар (20 ml) F – свързващ маркуч

  Общи предупреждения Да се използва с пневматичен апарат (с компресор). Моля запознайте се с инструкциите за употреба на устройството, за да го използвате правилно.

  • Когато устройството се използва от деца или от лица с намалена физическа или познавателна способност, е необходимо да се осигури постоянен надзор.

  • Устройството не трябва да бъде използвано, в случай че някоя част е повредена, както и след падане/изпускане на устройството.

  Подготовка и употреба на устройството

  • Отворете прозрачния резервоар като го завъртите леко обратно на часовниковата стрелка докато не се размести от безопасната позиция. Отстранете резервоара (фиг. 1);

  • Напълнете резервоара с не повече от 20 мл физиологичен разтвор на PiC или друго, следвайки предписанията на Вашия лекар (фиг. 2);

  • За да преминете от варианта за възрастни към педиатричния (или обратно), свалете конусчето, завъртете го на 180° и го поставете в корпуса на душа (фиг. 3);

  • Затворете прозрачния резервоар отново, като поставите вложката на корпуса в каналчето на резервоара и го завъртете в посока на часовниковата стрелка, докато усетите, че е щракнало на мястото си;

  • Свържете единия край на свързващия маркуч към изхода за сгъстен въздух на компресорния апарат, а другият към улейчето на назалния душ (фиг. 4);

  • Включете апарата към електрическата мрежа;

  • Уверете се, че всички части са правилно поставени и свързани една с друга;

  • Включете апарата чрез натискане на бутона за включване/изключване (моля прочетете инструкциите на апарата);

  • Поставете иригатора близо до ноздрата. Дръжте бутона за дозиране натиснат през цялото време и проведете терапията както обикновено. Препоръчва се по време на терапията, ноздрата на която не се прилага назален душ, да се запуши с пръст.

  • Ако отпуснете бутона, протичането на душа прекъсва. За да го възстановите, натиснете бутона отново и го задръжте натиснат за непрекъснато протичане.

  Количеството физиологичен разтвор на PiC, използвано в резервоара, трябва да бъде разпределено по равно между двете ноздри. По време на терапията трябва да дишате нормално. Прекъснете небулизацията, за да издухате носа си, когато е необходимо. В края на терапията в контейнера ще има събрано определено количество физиологичен разтвор и секрет; това е нормално и по никакъв начин не повлиява резултата от терапията. След приключване на терапията, изключете устройството и го почистете/дезинфекцирайте по описания подолу начин.

  Почистване и дезинфекция

  Микронизираният назален душ трябва да се изпразва и почиства след всяка употреба, за да се предотврати образуването на наслоявания, които могат да компрометират правилното му действие. Разглобете отделните части на душа. Изплакнете внимателно с хладка вода, както отвътре така и отвън, корпуса, конусчето и контейнера. Ако е необходимо дезинфекцирайте частите с денатуриран спирт и изплакнете старателно. Оставете частите да изсъхнат. Изхвърлете продукта в съответствие с действащите разпоредби.

  Гаранция Rino shower е с гаранция 2 години, което покрива неизправност на използваните материали или производствени дефекти. Повредените части ще бъдат подменени безплатно в случай, че устройството не е ремонтирано самостоятелно от клиента и в случай, че са спазвани всички инструкции за употреба. Всеки опит за ремонтиране на устройството от неупълномощени от Artsana S.p.A. служители незабавно анулира гаранцията. В случай на неизправност или на неправилна употреба, моля свържете се с упълномощения сервиз за техническо обслужване на PiC.

  Медицинско представителство за България:

  „Булгермед Ве“ ООД, гр. София, ул. „Светослав Тертер“ 24, тел.: 02/942 70 70,

  e-mail: office@bulgermed.com; www.bulgermed.com

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *