Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  САНОХЕПАТИК ХолеСТЕРОЛ Плюс обвити таблетки*60

  Производител: NATUR PRODUKT
  Санохепатик ХолеСТЕРОЛ ПЛЮС допринася за поддържането на нормалната функция на черния дроб и за нормалния метаболизъм на цистеин, хомоцистеин, липиди, белтъчини и гликоген, както и за нормалното протичане на метаболизма, производството на енергия и за нормалната функция на имунната система.
  Складова единица: 50243
  24,95 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  Фитостероли 

  Растителните стероли и станоли са класове химически съединения, които могат да бъдат естествено открити в малки количества в зърнени храни, бобови растения, ядки, семена, плодове и зеленчуци. Те се намират в растителните клетъчни мембрани.

  Установено е, че тези вещества имат свойството да понижават равнищата на холестерол в кръвта. Те са сходни по структура с холестерола в човешкото тяло и блокират усвояването на холестерола, а с това предпазват от сърдечно-съдови проблеми.

  Когато се приемат от хора, които спазват диета с ниско съдържание на мазнини или понижаване на холестерола, растителните стероли могат да намалят общия и "лош" холестерол с ниска плътност (LDL) повече от диетата самостоятелно.

  Монаколин К * и хиперхолестеролемия

  Ферментиралият червен ориз (Red Yeast Rice-RYR) е източник на пигмент, който е бил използван в Китай като оцветител за храни и овкусител в продължение на векове.

  Гъбата Monascus се използва за ферментация на червен ориз и други растителни продукти, поради което полученият биоактивен продукт се нарича монаколин К.

  Монаколин К * и хиперхолестеролемия

  Хипохолестеролемичните ефекти на ферментиралият червен ориз (RYR), в частност на  биоактивното вещество Монаколин в него, са свързани с механизъм, подобен на ефекта на статините, а именно инхибиране на хидроксиметилглутарил-коензим А (HMG-CoA) редуктаза, ензим участващ в ранния етап  на образуване на холестреол в черния дроб, като особено добре се повлиява холестреолът с ниска плътност (LDL).

  В рандомизирано клинично проучване от Китай при пациенти с коронарна болест на сърцето частично пречистен екстракт от RYR намалява повторните сърдечно-съдови инциденти с 45%.

  Клинично значим хипохолестеролемичен ефект (до 20% намаление) се наблюдава при препарати с RYR, осигуряващи дневна доза от 2.5–10 mg моноколин K.

  Монаколин К * и хиперхолестеролемия

  Хранителните добавки, съдържащи пречистен RYR, могат да се считат подходящи за лечение при хора с леко до умерени повишени плазмени концентрации на холестерол, както и при лица с непоносимост към статини.

  Санохепатик холестерол плюс съдържа натурален статин (фитостатин), който допринася за поддържане на нормално ниво на холестерола в кръвта. Допълнителното съдържание на Витамин B6, B12 и фолиева киселина (витамин B9) повлияват и правилния метаболизъм на хомоцистеина, който е самостоятелен сърдечно-съдов рисков фактор.

  Холин

  Холинът е източник на метилови групи, необходими за голям брой процеси в човешкия метаболизм.

  Тялото се нуждае от него за да синтезира два основни фосфолипида, жизненоважни за клетъчните мембрани. Следователно, всички растителни и животински клетки се нуждаят от него, за да запазят своята структурна цялост.

  Той е необходим за производството на ацетилхолин, важен невротрансмитер, който играе роля в паметта, настроението, контрола на мускулите и други функции на мозъка и нервната система. Холинът също играе важна роля в модулирането на генната експресия; липидния транспорт; метаболизма; ранното развитие на мозъка.

  Някои изследователи предполагат, че холинът може да защити сърдечно-съдовото здраве чрез понижаване на кръвното налягане, промяна на липидния профил и намаляване на нивата на хомоцистеин в плазмата.

  СЪСТАВ: в 2 таблетки: Фитостероли 800mg; Холин 82,5mg; Монаколин К 2,9mg; Витамин B6 1,4mg; Фолиева киселина 200mcg; Витамин В12 2,5mcg.

  ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Възрастни: по 2 таблетки на ден, погълнати с достатъчно количество течност, за предпочитане вода.

  ОПАКОВКА : 60 обвити таблетки

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *