Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ВИТАМИН C 500 мг ликуид сашета за директен прием*20

  Производител: AGETIS
  Витамин Ц допринася за нормалното функциониране на имунната система и защита на клетките от оксидативен стрес. Известно е също, че подпомага нормалното функциониране на нервната система, психиката, намаляване на умората и неразположението. Спомага за нормалното образуване на колаген. За нормалната функция на костите, зъбите и мускулите.
  10,99 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Ползи за здравето от L-аскорбиновата киселина (витамин С)

  Витамин С има няколко функции едновременно като коензим и като кофактор. Витамин С отговаря за изграждането и поддържането на тъканите и подсилване на имунната система. Тялото се нуждае от него, за да синтезира карнитин, който е жизненоважен за транспорта на енергия до митохондриите и за производството на допамин в нервната система и надбъбречните жлези. Аскорбиновата киселина е необходима за синтеза на колаген и играе структурна роля в костите, хрущялите и зъбите. Освен това е жизнено необходима за окислението на фенилаланина и тирозина и за превръщането на фолацина в тетрахидрофолиева киселина.

  Витамин С е антиоксидант – той е един от многото антиоксиданти, които компенсират вредите, нанесени от свободните радикали, вторичните продукти в нашето тяло, образувани при превръщането на храната в енергия. Витамин С неутрализира потенциално вредните реакции в течните среди на тялото, като кръвта и течността в клетките и около тях.

  Витамин С и съединителната тъкан – като участник в хидроксилацията на пролина, витамин С е необходим за производството на колаген, протеин, от който зависи целостта на всички фиброзни тъкани. Тези фибри се срещат по цялото тяло, като образуват здрави, но подвижни структури. Колагенът е „лепилото”, което подсилва много части на тялото като мускулите и кръвоносните съдове. То е необходимо за развитието и поддържането на здрави зъби, кости, лигавици, хрущяли, прешленните дискове, ставните повърхности, кожата и кръвоносните съдове. Чрез подпомагане производството на колаген, витамин С е жизнено важен за зарастване на раните и за подмяна на тъканите.

  Витамин С и имунната система – витамин С е полезен като имунен стимулатор и модулатор в определени ситуации. Витамин С  повишава устойчивостта към инфекции чрез имунологичната активност на левкоцитите, производството на интерферон и поддържането на лигавичните мембрани.

  Състав в 1 саше :

  L-аскорбиновата киселина (витамин С) - 500 мг

  Начин на употреба : едно или две течни сашета дневно или както е предписал Вашия лекар или фармацевт.

  Опаковка : 20 сашета за директен прием с вкус на манго и портокал

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *