Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Допелхерц® актив Омега-3+Фолиева киселина + В6 + В12*60 капсули

    Производител: DoppelHerz
    Допелхерц® актив Омега-3+Фолиева киселина + В6 + В12 подпомага сърдечно-съдовата система, както и нормалната функция на мозъка и зрението. Балансира нивата на триглицериди и хомоцистеин. Капсулите Допелхерц актив са без вкус и мирис с масло от морски риби, отговарящо на високи стандарти за чистота.
    Складова единица: 39437
    15,99 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Омега-3 мастните киселини без които не можем!


    Начинът ни на живот е изключително важен за доброто здравословно състояние и жизнен тонус. Важни фактори за това са балансираното хранене и достатъчна двигателна активност. В забързаното ежедневие много трудно можем да спазваме здравословен хранителен режим, но дори и да успяваме не винаги можем да си набавим с менюто всичко, от което организмът ни се нуждае, особено в периодите на повишено натоварване на сърцето, стрес и умствено напрежение.

    За здравето на сърцетo и правилното функциониране на сърдечно-съдовата система, решаващо значение има адекватният прием на определени хранителни съставки. Много важни се оказват омега-3 мастните киселини. Полезните им свойства са открити при наблюдения на ескимосите в Гренландия: тяхното хранене е небалансирано и богато на мазнини, но въпреки това сърдечно-съдовата им система е в много добро състояние, дори при възрастни хора. Установено е, че храната на ескимосите е богата на мазнини от морски произход, които съдържат голямо количество Омега-3 мастни киселини.

    От тях с най-голямо значение са: Докозахексаеновата киселина (DHA) и Ейкозапентаеновата киселина (ЕРА).
    Съществуват различни източници на омега-3 киселини. Това са студеноводните риби, като сьомга, херинга, сардина както и малкият скаридообразен организъм антарктически крил. Отдавна са известни ползите от приема на омега-3 мастните киселини както и факта, че те са незаменими, защото човешкото тяло се нуждае от тях и в същото време не може да ги произвежда.

    Омега-3 мастните киселини допринасят за нормалната функция на сърцето, мозъка и поддържането на нормално зрение. Когато в състава има включени витамини от групата В, те укрепват имунната система, подпомагат нервната система и поддържат нормалния метаболизъм на хомоцистеина.  Хомоцистеинът както и холестеролът стават заплаха за сърдечно-съдовата система, когато започнат да се натрупват под формата на плаки в кръвоносните съдове. По този начин се затруднява притокът на кислород и кръв до органите както и работата на сърцето, което е предпоставка за повишен риск от сърдечно-съдови проблеми. Балансираното ниво на хомоцистеина е важно за правилното функциониране на кръвоносните съдове.

    Витамините В6 и B12 оказват благоприятен ефект върху нормалния метаболизъм и процесите на производство на енергия. Заедно с фолиевата киселина те подпомагат кръвообразуването, което осигурява нормален брой еритроци (червени кръвни клетки), а това обезпечава способността на кръвта да пренася кислород. Освен това, тези три витамина допринасят за намаляване на чувството на отпадналост и умора

    Витамин Е участва в предпазването на клетките от оксидативен стрес.

    Приемът на редица ценни хранителни вещества не винаги е достатъчен, особено в случайте на непълноценно хранене. Две капсули дневно Ви осигуряват необходимата доза от тези витамини и незаменими мастни киселини.

    Омега-3 мастните киселини са безценен дар от природата, които при съчетание с определени витамини и минерали, достигат максимален ефект!

    Съхранение

    Да се съхранява на недостъпно за малки деца място при температура под 25 градуса!

    Производител

    QUEISSER PHARMA
    Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *