Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Допелхерц® систем Антарктически крил *60 капсули

    Производител: DoppelHerz
    Допелхерц® систем Антарктически крил с високо съдържание на омега-3 мастни киселини спомага за нормалната функция на сърце, мозък и зрение. Съдържа масло от 100% екологично чист антарктически крил с добавени калций, витамини D3 и B1.
    Складова единица: 43378
    47,50 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Омега-3 мастните киселини са незаменими за здравето на мозъка, очите и сърцето

    Редовният прием на омега-3 мастни киселини e изключително важен, защото човешкото тяло се нуждае от тях, но не може да ги произвежда без необходимите прекурсори, какъвто е алфа-линоленовата киселина. С най-голямо значение са докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (EPA) полиненаситени мастни киселини (ПНМК).

    Клиничните проучвания установиха, че допълнителният им прием чрез балансирана и разнообразна диета е силно препоръчителен1, 2, тъй като малка част от приетата с храната алфа-линоленова киселина може да бъде трансформирана в човешкия организъм до докозахексаенова и ейкозапентаенова киселина под действие на ензимно катализирани реакции.2

    Един от най-богатите  и чистите източници на DHA и EPA е антарктическият крил – малък, скаридоподобен организъм (зоопланктон), живеещ в Южния Ледовит океан. Омега-3 мастните киселини в Допелхерц® систем Антарктически крил са свързани с фосфолипиди, което спомага за по-доброто им усвояване от организма.

    Здравословни характеристики на омега-3 мастните киселини

    През последните години клинични проучвания доказаха ползите за организма от приема на омега-3 полиненаситени мастни киселини, съдържащи се в маслото от антарктически крил, по отношение на:

    • Понижаване на сърдечно-съдовия риск3, 4
    • Атерогенезата3, 4
    • Редуциране на плазмените нива на триглицериди, липопротеинови частици и мастни киселини4
    • Значимо понижаване на LDL холестеролa в кръвта
    • Противовъзпалителен ефект при ставно-артритни заболявания5
    • Поддържане на нормално зрение и мозъчна функция
    • Глюкозопонижаващ ефект6
    • Подобряване на когнитивните способности7

    Ролята на астаксантина в маслото от крил

    Астаксантинът е изключително важен антиоксидант, който се съдържа в много голямо количество в маслото от крил и придава неговия червено-оранжев цвят. Проучвания доказват, че той има отношение и към предпазването на омега-3 мастните киселини от окисление.

    Сърдечно-съдовата и нервната системи се нуждаят както от омега-3 мастни киселини, така и от витамини и минерали, които невинаги приемаме в достатъчни количества с храната.

    Един от важните минерали е калцият. Той участва в:

    • кръвосъсирването
    • нормалната функция на мускулите
    • пренасянето на нервни импулси

    Важен за усвояването на калция е витамин D, който от своя страна допринася за:
    • здравето на мускулите и костите
    • процеса на делене на клетките
    • нормалната дейност на имунната система

    Устойчива технология на добив и екологично чисто масло от антарктически крил

    В Допелхерц® систем Антарктически крил се използва 100% екологично чист антарктически крил, добиван по специална патентована технология, която осигурява максимална чистота  на извлеченото масло. Част от предизвикателството при добива на крил се крие във факта, че някои от съставките са изключително лесно разградими, а тяхната загуба води до понижаване на качеството на извлеченото масло.  Затова уловът се обработва незабавно, директно на кораба и се получава продукт с най-високо качество и максимално запазени биологични свойства.
    Добивът на крил се контролира строго от Международната комисия за опазване на антарктическия хабитат (CCAMLR), като годишната квота е едва 0,03% от популацията. Уловът се осъществява по технологията ECO Harvesting™ 9, която гарантира, че в мрежите не попадат други морски обитатели и не се нарушава равновесието в природата.

    Съхранение

    Да се съхранява при температура под 25°C, на хладно, защитено от светлина, недостъпно за деца място!

    Внимание

    Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и след прием не може да продължава неограничено дълго време. Продуктът е предназначен за лица над 18 годишна възраст. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ!

    Производител

    QUEISSER PHARMA
    Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

    _______________________________

    1. Hurst S et al. Dietary fatty acids and arthritis. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2010 Apr-Jun;82(4-6):315-8. doi: 10.1016/j.plefa.2010.02.008. Epub 2010 Mar 1. PMID: 20189789.

    2. Simopoulos AP. Omega-3 fatty acids in health and disease and in growth and development. Am J Clin Nutr 1991;54(3):438-63

    3. Ursoniu S et al. Lipid and Blood Pressure Meta-analysis Collaboration Group. Lipid-modifying effects of krill oil in humans: systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Nutr Rev. 2017 May 1;75(5):361-373. doi: 10.1093/nutrit/nuw063. PMID: 28371906.

    4. Berge RK et al. Krill oil reduces plasma triacylglycerol level and improves related lipoprotein particle concentration, fatty acid composition and redox status in healthy young adults - a pilot study. Lipids Health Dis. 2015 Dec 15;14:163. doi: 10.1186/s12944-015-0162-7. PMID: 26666303; PMCID: PMC4678523.

    5. Suzuki Y et al. Krill Oil Improves Mild Knee Joint Pain: A Randomized Control Trial. PLoS One. 2016 Oct 4;11(10):e0162769. doi: 10.1371/journal.pone.0162769. PMID: 27701428; PMCID: PMC5049853.

    6. Rundblad A et al. Effects of krill oil and lean and fatty fish on cardiovascular risk markers: a randomised controlled trial. J Nutr Sci. 2018 Jan 17;7:e3. doi: 10.1017/jns.2017.64. PMID: 29372051; PMCID: PMC5773922.

    7. Choi JY et al. Antarctic Krill Oil Diet Protects against Lipopolysaccharide-Induced Oxidative Stress, Neuroinflammation and Cognitive Impairment. Int J Mol Sci. 2017 Nov 28;18(12):2554. doi: 10.3390/ijms18122554. PMID: 29182579; PMCID: PMC5751157

    8. Parris Kidd Astaxanthin, cell membrane nutrient with diverse clinical benefits and anti-aging potential, 2011; PMID: 22214255

    9.  ECO Harvesting™ e търговска марка на Aker BioMarine

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *