Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    Допелхерц® aктив Актив Мама *30 капсули

    Производител: DoppelHerz
    Допелхерц® aктив Актив Мама покрива повишените нужди от витамини, минерали и микроелементи на бъдещите майки, бременните и кърмещите жени. Продукът е с високо съдържание на омега-3 киселини, важни за сърцето, мозъка и зрението на плода и кърмачето, също така не съдържа лактоза и глутен. С купуването на този продукт вие подпомагате деца в нужда!
    Складова единица: 39433
    12,70 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    Допелхерц® актив Актив МАМА съдържа 12 витамина, 5 минерала и микроелемента, пълноценно комбинирани с Омега-3 мастни киселини, за задоволяване на повишените нужди преди, по време и след бременността.

    Адекватното снабдяване с всички необходими хранителни вещества при жените, които планират бременност, както и при бременните и кърмачките е от съществено значение, тъй като плодът, както и новороденото, получават хранителни вещества от майчиния организъм. Самата бременност е период, в който настъпват важни промени в организма на бъдещата майка и в този период нуждите на тялото от витамини, минерали и микроелементи се удвояват.

    Това, означава, че трябва да се спазва пълноценен и разнообразен хранителен режим, който да доставя нужните количества витамини, минерали, микроелементи и други важни хранителни съставки.

    Според множество съвременни изследвания за хранителните препоръки към населението, приемът на фолиева киселина, йод, желязо и Омега-3 мастни киселини е особено важен за жените във фертилна възраст. За съжаление се установява, че голям процент от жените не приемат достатъчно фолиева киселина с храната си и снабдяването на организма им с желязо и йод също не е оптимално.

    Активни съставки :

    Фолиева киселина  - незаменима хранителна съставка, необходима за здравословния растеж и развитие на бебето по време на бременността. Важна е за нормалното клетъчно делене, както и за редица метаболитни процеси. Жени, които консумират достатъчни количества фолиева киселина като част от здравословната диета преди бременността, могат да спомогнат за намаляване риска от вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб на бебето. Фолиевата киселина е важна за затварянето на невралната тръба при ембриона, поради което е особено необходима през бременността. Затварянето на невралната тръба нормално се извършва между 22 и 28 ден от бременността. Често по това време жените нямат представа, че са бременни. Ето защо е препоръчително за всички жени, които планират бременност, да помислят поне 4 седмици преди зачеване за адекватно снабдяване на организма на бъдещата майка с фолиева киселина. Приемането на хранителни добавки с фолиева киселина преди и по време на бременност е силно препоръчително.

    ЙОД - при бременни е също от съществено значение, тъй като плодът получава йод от майчиния организъм. Като част от хормоните на щитовидната жлеза, йодът е важен за растежа, обособяването на органите и регулирането на метаболизма. Играе важна роля в продукцията на хормоните на щитовидната жлеза, които участват в метаболизма. Тези хормони контролират много метаболитни процеси, като растежа, енергийния обмен, образуването на костите и развитието на мозъка.
    По време на бременност нуждата от желязо при жените нараства значително.

    Желязо -  осигурява образуването на червени кръвни клетки и транспорта на кислород в кръвта. Дневните нужди от желязо са двойно по-големи по време на бременност.
    Цинкът е важен за здравето на клетките. Той играе роля в клетъчното възстановяване и предпазване, и е необходим за защитата на организма. Необходим е за хормоналния баланс и имунната система.

    Полезни Омега-3 мастни киселини и DHA за майката и детето. Важни представители на Омега-3 мастните киселини са ейкозапентаеновата и докозахексаеновата. DHA е важна за очната функция и нормалното мозъчно развитие на ембриона. Още по време на бременността майката трябва да осигурява достатъчно DHA . Организмът не може да произвежда Омега-3 мастни киселини, ето защо те трябва да бъдат приемани с храната. Само няколко храни обаче съдържат тези мастни киселини. Добри източници са например студеноводните риби, като сьомга, херинга и скумрия. Ако се спазват тези препоръки, рибата по време на бременността е важна храна с оглед снабдяването с Омега-3 мастни киселини, както и с микроелементите йод и селен. Все пак, препоръката да се яде поне два пъти седмично риба трябва да се разглежда с особено внимание. Някои здравни агенции препоръчват преценяване на здравословните предимства, както и евентуален риск за бременни и кърмачки. Тъй като предимно мазните риби натрупват вредни вещества, приемането на хранителни добавки, обогатени с Омега-3 са за предпочитане по време на бременността. Технологията на производство осигурява висока степен на чистота на съставките. Така, майчиният организъм приема необходимото количество незаменими Омега-3 мастни киселини за плода, без риск от прием на замърсени рибни продукти.

    Магнезият е важен за мускулите, нервната система и възстановяване на енергията. Играе съществена роля в минерализирането на костите и съкращаването на мускулите. Недостигът на магнезий може да се изрази в болезнени схващания на прасците през нощта. Достатъчния прием на магнезий е важен за естественото развитие на бременността.
    Витамините Е и С подпомагат клетъчната защита. Те са силни антиоксиданти.
    Витамин D3 е необходим за усвояването на калция, който участва в структурата на костите и достатъчният дневен прием има значителен ефект върху плода.
    Витамин В1, ниацин и пантотеновата киселина са нужни на клетките за извличане на енергията от въглехидратите.
    Витамин В2 участва в предпазването на клетките, особено на нервните клетки.
    Витамин В6, ниацин и пантотеновата киселина са жизненоважни за белтъчната, въглехидратна и мастната обмяна на нервната система и на организма като цяло.
    Витамин В12 е ключов за кръвотворенето и от особено значение за цялата нервна систем
    Биотинът е важен за изграждането на здрава кожа, коса и нокти.

    Приемът на Допелхерц Актив Мама допринася за покриването на повишените нужди от витамини, минерали, микроелементи и Омега-3 мастни киселини на бременните, кърмачките и жените, които планират бременност.

    СЪСТАВ: в 1 капсула:
    Масло от морски риби 310mg (съдържа DHA 100 mg); Калций 100mg; Витамин C 55mg; Магнезий 45mg; Желязо 7.5mg; Ниацин 7.5mg NE; Витамин E 6.5mg a-TE; Йод 50mcg; Цинк 5mg; Пантотенова киселина 3mg; Витамин D3 2.5mg; Витамин В12 1.75mcg; Бета-каротен 1mg (съдържащ витамин А 167mcg RE); Витамин В6 0.95mg; Витамин В2 0.75mg; Витамин В1 0.6mg; Фолиева киселина 300mcg; Биотин 30mcg.

    ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: 2 капсули дневно при бременност и кърмене; 1 капсула дневно при планиране на бременност.

    Да не се сдъвква. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

    Опаковка:
    30 капсули

    Производител:
    Queisser Pharma, Германия

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *