Търси
Всички категории
    Menu Затвори

    СИНУЛАН ЕКСПРЕС ФОРТЕ ДЖУНИЪР 3+ спрей за нос*20 мл

    Производител: WALMARK
    Sinulan Express Forte Junior спрей за нос е изотоничен разтвор, подходящ за поддържане и профилактика на носната лигавица при възпалителни процеси като ринит, синузит и назална сухота. Продукт с натурален състав, без риск от алергии отпушва носа до 30 секунди без да уврежда назалната лигавица. Допринася за бързото и ефективно отстраняване на мукуса. Предпазва носната лигавица като я овлажнява и намалява дразненето. Не съдържа ксилометазолинов хидрахлорид.
    Складова единица: 45861
    15,90 (BGN)
    i h
    Доставка до
    *
    *
    Метод за доставка
    Име
    Очаквана дата на доставка
    Цена
    Няма опции за доставка

    1. Характеристики, състав и предназначение на медицинското изделие

    Спреят за нос с CAPTOMUCIL® е подходящ при лечение на респираторни заболявания, при които повишената секреция на мукус е клинично усложнение – като например настинка, ринит, които могат да преминат в остър или хроничен риносинузити алергичен ринит.

    1.1 Механизъм на действие

    CAPTOMUCIL® стимулира бързото и ефективно отвеждане на мукуса чрез намаляване на вискозитета му. Муцинът е естествен физиологичен компонент на някои секрети при хората. По време на респираторни инфекции обаче, продуцирането му става прекомерно, което прави мукуса твърде лепкав и труден за отделяне. Това причинява запушване на назалните синуси. CAPTOMUCIL® притежава свойството да разрушава вискозния мукозен слой като така улеснява отделянето на натрупаните секрети. Специално изследване, проведено от производителя сочи, че деконгестантният ефект на CAPTOMUCIL® се проявява до 30 секунди.*

    СЪСТАВ: Captomucil - хитозан, извлечен от гъби, Dexpanthenol (витаминВ5), NaCl (сол) и вода, аромат мента, солна киселина, натриев захарин, натриев нипагин.


    ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Деца от 3 до 6 години: по 1 впръскване в ноздра до 2 пъти на ден. Възрастни и деца над 6 години: по 1-2 впръсквания в ноздра до 4 пъти на ден.

    Нежелани реакции

    В дози, нужни за постигане на терапевтичен ефект, проява на нежелани реакции не е установена освен в случаи на индивидуална непоносимост. Ако не почувствате облекчение на симптомите след 5 до 7 дни употреба на продукта, се консултирайте с лекар.

    Взаимодействие с хранителни добавки и лекарствени продукти

    Не е известно наличието на взаимодействия между съставките на спрея за нос с CAPTOMUCIL® с хранителни добавки или ле-карствени продукти. Като общо правило обаче, е препоръчително да прилагате продукта с CAPTOMUCIL® поне 1 час преди или след употребата на лекарства за назално приложение. В случай на съпътстваща терапия с лекарства, се консултирайте с вашия лекар преди да използвате този продукт.

    Съхранение

    Да се съхранява на сухо място, далече от източници на висока температура и светлина.
    Да не се използва при нарушена цялост на опаковката.
    Да се пази на място, недостъпно за малки деца.
    Да се съхранява при температура между 15 ° и 25 ° С.

    Предупреждения и предпазни мерки

    Да не се прилага при деца под 3 годишна възраст. В случай на бременност и кърмене, е препоръчително да използвате продукта след консултация с лекар или фармацевт. Да не се превишава препоръчаната доза. Да не се използва в продължение на повече от 30 последователни дни. Да не се използва при наличие на непоносимост към продукта. Да не се използва при наличие на известна свръхчувствителност към някоя от съставките. Във всеки случай на неочаквани нежелани ефекти, прекратете употребата и се консултирайте с лекар. Може да изпитате леко щипещо усещане по време на прилагането или за кратко време след това. След употреба, изплакнете накрайника с топла вода и подсушете със салфетка.

    Срок на годност

    Да не се използва след изтичане на срока на годност, посочен на опаковката. Срокът на годност е валиден само, когато не е нарушена цялостта на опаковката.Не използвайте продукта ако е минал един месец от отварянето.


    Правила за изхвърляне

    Изделия с изтекъл срок на годност трябва да бъдат унищожавани съгласно местните разпоредби и законодателни правила.

    Продуктът или неговата опаковка не трябва да се изхвърлят в околната среда.
    *ин витро изследване, проведено в университета Мюнстер.
    Последен преглед на листовката: Февруари 2020
    SIIT srl, Via Ariosto 50/60
    20090 Trezzano sul Naviglio (MI), ИТАЛИЯ
    Дистрибутор: „СТАДА България“ ЕООД
    София 1407, ул. Атанас Дуков 29, Рейнбоу Плаза,
    ет. 5, тел: 02/920 90 65; www.club-zdrave.bg;
    www.sinulan.bg

    Опаковка: бутилка 20 мл

    0.0 0
    Напиши отзив Затвори
    • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
    *
    *
    • Лошо
    • Отлично
    *
    *
    *