Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ШУСЛЕРОВИ СОЛИ

  Преглед като Таблица Списък
  Подреди по
  Показвай на страница
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №1 КАЛЦИУМ ФЛУОРАТУМ D12 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №1 КАЛЦИУМ ФЛУОРАТУМ D12 *80таблетки

  ЕЛАСТИЧНОСТ И ЗДРАВИНА НА СЪЕДИНИТЕЛНАТА ТЪКАН: Повишава еластичността на съединителната тъкан и сухожилията, подобрява здравината на костите, зъбите и ноктите. Придава здравина и еластичност на кожата. Използва се при стрии, бръчки, разширени вени, хемороиди. Намира приложение и по време на бременността.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №10 НАТРИУМ СУЛФУРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №10 НАТРИУМ СУЛФУРИКУМ D6 *80таблетки

  ЕКСКРЕЦИЯ И ДЕТОКСИКАЦИЯ, ЧЕРНОДРОБНИ НАРУШЕНИЯ: Подпомага отделянето на водата от самите клетки (отоци) и предизвиква прочистване. Стимулира дейността на панкреаса, червата, черния дроб, жлъчката и способства отделянето на секрети при храносмилане. Регулира чревната моторика. Помага при запек и колики и е средство на избор при остър ентеолколит с диария. Помага при микционни смущения – инконтиненция. Солта е задължителна при прием на антибиотици, при поставяне на ваксини, за да се елиминират отпадните вещества от тях.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №11 СИЛИЦЕЯ D12 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №11 СИЛИЦЕЯ D12 *80таблетки

  СТРУКТУРА НА СЪЕДИНИТЕЛНАТА ТЪКАН, СЪДОВА СТЕНА,ИМУНИТЕТ И ХРОНИЧНИ ГНОЙНИ ПРОЦЕСИ: Изграждащ елемент на съединителната тъкан. Дефицитът на солта води до загуба на нейната структура и плътност. Важна тъканна сол за възстановяване на кожата и нейните придатъци – коса, нокти. Участва в регенерацията на кости и хрущяли. Регулира нормалното функциониране на потните жлези. Регулира проводимостта на нервите. Стимулира анализаторите и сетивните възприятия – слух, зрение. Стимулира фагоцитозата – повишава имунитета.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №12 КАЛЦИУМ СУЛФУРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №12 КАЛЦИУМ СУЛФУРИКУМ D6 *80таблетки

  ОТКРИТИ ГНОЙНИ ПРОЦЕСИ,ДРЕНАЖ НА СЪЕДИНИТЕЛНАТА ТЪКАН: Биохимично средство на избор при всички открити гнойни процеси. Прилага се при фурункули, гнойни тонзилити, средни отити. Една от най-важните функции на солта е, че изхвърля гнойта от тялото, като е важно да има дренажен отвор, през който да изтече течността. Подпомага елиминирането на натрупаните в съединителната тъкан отпадни вещества и киселини. Използва се при всякакви възпалителни процеси на кожата, защото стопира възпалението и стимулира образуването на нови клетки. Прилага се при протрахирани болестни процеси. Солта помага при нерезорбиращи се отоци и изливи. Прилага се при ревматизъм и подагра, тъй като спомага за елиминирането на натрупаните в съединителната тъкан киселини.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №2 КАЛЦИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №2 КАЛЦИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  РЕГЕНЕРАЦИЯ,РАСТЕЖ, КОСТИ И ЗЪБИ: Подпомага растежа на костите и е незаменима при счупвания, фрактури, растежни болки. Използва се за възстановяване на организма на клетъчно ниво след операции, раждане, боледуване. Участва в изграждането на дентина на зъбите, необходима е за мускулите, регулира сърдечния ритъм и подпомага преработването на белтъчините в организма. Неутрализира излишните киселини, които водят до отлагане на калциеви образувания в различни части на тялото. Заедно със сол №1 се използва при остеопороза.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №3 ФЕРУМ ФОСФОРИКУМ D12 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №3 ФЕРУМ ФОСФОРИКУМ D12 *80таблетки

  ОСТРО ВЪЗПАЛЕНИЕ, ГРИП,ИМУНИТЕТ,ЖЕЛЯЗОДЕФИЦИТНА АНЕМИЯ: Първи стадий на всички възпалителни заболявания, протичащи със субфебрилна температура, подпомага лечението на силното възпалeние. Използва се като профилактика срещу грип и настинка. Първа помощ при остри наранявания (порязвания, охлузвания,натъртвания и контузии), както и първите признаци на слънчево изгаряне.Регулира обмяната на желязото и подобрява кислородното насищане на тъканите.
  10,10 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №4 КАЛИУМ ХЛОРАТУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №4 КАЛИУМ ХЛОРАТУМ D6 *80таблетки

  ПРОГРЕСИРАЩО ОСТРО ВЪЗПАЛЕНИЕ,ЛИГАВИЦИ,ЖЛЕЗИ: Основен минерал за белтъчен синтез. Участва в синтеза на влакнестите протеини: колаген, еластин, фибрин. Има отношение към здравето на лигавиците (стомаха, матката, дихателните пътища, жлезите). Средство за втори стадий на възпалението, характеризиращ се със секреция на фибрин, серозни и серо-муцинозни ексудати и възпалителни отоци. Регулира гъстотата на кръвта,използва се при атеросклероза, разширени вени, риск от тромби, розацея. Участва в детоксикацията на тялото, образуването на антитела и се използва успешно като подготовка и последваща терапия при ваксинации.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №5 КАЛИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №5 КАЛИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  НЕРВНА СИСТЕМА,ЕНЕРГИЕН МЕТАБОЛИЗЪМ, АНТИСЕПТИК: Подпомага правилното разпределение на калия в тялото, което е от ключово значение за работата на нервите и на мускулите. Стимулира симпатикуса. Прилага се при всички заболявания на главния и гръбначния мозък и нервите, при които се засяга нервната тъкан. Оказва укрепващо въздействие върху психиката, особено при оплаквания като депресия, тревожност, безсъние. Прилага се като енергизиращо средство при астенични състояния поради тройния стимулиращ ефект върху органите (клетъчна обмяна, нервна система, мускулатура). Ефикасен е при умора, нервна слабост, слабост на паметта. "Антисептикът" в Шуслеровата биохимия. Помага при всички септични заболявания и други високофебрилни състояния, при улцерозен стоматит и гнилостни процеси с тъканна деструкция, напр. при рани.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №6 КАЛИУМ СУЛФУРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №6 КАЛИУМ СУЛФУРИКУМ D6 *80таблетки

  ХРОНИЧНО ВЪЗПАЛЕНИЕ, ДЕТОКСИКАЦИЯ: Според д-р Шуслер това е минералът, който осъществява преминаването на кислорода от кръвта в клетката. Ускорява регенерацията на епидермалните и епителните клетки. Използва се при всички кожни заболявания. Стимулира чернодробната функция и по този начин ускорява процесите на елиминация и детоксикация. Това е минералът за третия стадий на заболяването и е от голямо значение за всички хронични заболявания. Важен за продукцията на панкреасния секрет. Може да се прилага при диабет като допълнение към медикаментозната терапия. Подпомага лечението на астма и е необходима при нарушени функции на панкреаса и при диабет.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №7 МАГНЕЗИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №7 МАГНЕЗИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  СПАСТИЧНА БОЛКА,НАПРЕЖЕНИЕ, БЕЗСЪНИЕ,ЕНЕРГИЕН МЕТАБОЛИЗЪМ: Оказва влияние върху производството на енергия, регулира предаването на импулси и е от важно значение за защитата на клетката. Важно успокоително средство в Шуслеровата биохимия. Премахва подсъзнателното напрежение и помага в стресови ситуации. Счита се за биохимично средство на жлезите и намира приложение при заболявания на жлезите. Регулира функцията на гладката мускулатура и ефективно се прилага при спазми (мускулни, стомашни, менструални) и колики. Подобрява функционалния капацитет на волевата мускулатура и се прилага при крампи. Регулира хормоналната активност при менопауза и менструални оплаквания, щитовидна патология.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №8 НАТРИУМ ХЛОРАТУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №8 НАТРИУМ ХЛОРАТУМ D6 *80таблетки

  ВОДНО-СОЛЕВИ БАЛАНС, БРАДИТРОФНИ ТЪКАНИ: Важно функционално вещество за брадитрофните тъкани (тъкани без кръвоснабдяване), които се хранят чрез дифузия, напр. хрущял, сухожилия, лигаменти, междупрешленни дискове и очна леща. Използва се при ставни отоци. Регулира водния баланс в организма. Повлиява състава на кръвта и стимулира производството на еритроцити, солта е подходяща при анемични състояния. Има важно значение за терморегулацията и се прилага при повишено изпотяване, зиморничавост и студенина на крайниците. Регулира секрецията на солна киселина в стомаха. Стимулира обонянието и вкуса. Помага за регенерация на кожата, има влияние върху хидратацията ѝ в дълбочина, подпомага растежа на косата и ноктите. Много подходяща по време на бременност.
  9,80 (BGN)
  Снимка на БОАРОН Шуслерова сол №9 НАТРИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  БОАРОН Шуслерова сол №9 НАТРИУМ ФОСФОРИКУМ D6 *80таблетки

  АЛКАЛНО-КИСЕЛИННО РАВНОВЕСИЕ,МАСТНА ОБМЯНА: Важна за елиминирането на киселините. Дефицитът ѝ води до подагрозни пристъпи. Биохимичната тъканна сол на мастната обмяна. Нужна е на организма за разграждане на мазнините до мастни киселини. Основно противовъзпалително средство при всички нарушения, свързани с повишена киселинност и ревматични заболявания.
  9,80 (BGN)
  Снимка на Шуслеров мехлем №1 калциум флуоратум

  Шуслеров мехлем №1 калциум флуоратум

  Солите на д-р Шуслер вече са налични и под формата на мехлеми (мази) с широко приложение при различни остри и хронични състояния. Могат да се използват самостоятелно при кожни проблеми, за външно въздействие върху органи като черен дроб, далак, сърце, за лечение на ставни оплаквания, при подагра, неврити и съдови заболявания като разширени вени и склеротично стеснени кръвоносни съдове. Комбинирането им с Шуслеровите соли под формата на таблетки усилва и ускорява лечебния процес поради синергичното им действие.
  20,30 (BGN)
  Снимка на Шуслеров мехлем №11 силицея

  Шуслеров мехлем №11 силицея

  Солите на д-р Шуслер вече са налични и под формата на мехлеми (мази) с широко приложение при различни остри и хронични състояния. Могат да се използват самостоятелно при кожни проблеми, за външно въздействие върху органи като черен дроб, далак, сърце, за лечение на ставни оплаквания, при подагра, неврити и съдови заболявания като разширени вени и склеротично стеснени кръвоносни съдове. Комбинирането им с Шуслеровите соли под формата на таблетки усилва и ускорява лечебния процес поради синергичното им действие.
  20,30 (BGN)
  Снимка на Шуслеров мехлем №3 ферум фосфорикум

  Шуслеров мехлем №3 ферум фосфорикум

  Солите на д-р Шуслер вече са налични и под формата на мехлеми (мази) с широко приложение при различни остри и хронични състояния. Могат да се използват самостоятелно при кожни проблеми, за външно въздействие върху органи като черен дроб, далак, сърце, за лечение на ставни оплаквания, при подагра, неврити и съдови заболявания като разширени вени и склеротично стеснени кръвоносни съдове. Комбинирането им с Шуслеровите соли под формата на таблетки усилва и ускорява лечебния процес поради синергичното им действие.
  20,30 (BGN)