Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  АЕОЛОС Инхалационна камера с клапан и маска голям размер 6+ години

  Aeolos е антистатична клапанна камера с еднопосочен клапан, която се използва за ефективно доставяне на лекарства с дозиращ инхалатор (MDI). Чрез използването на Aeolos се постига много по-малко количество лекарство в устата и гърлото и много повече лекарство директно в белите дробове, където то е необходимо. Малките размери на Aeolos и технологията за контрол на вдишването, която използва, го правят най-добрия ви съюзник в лечението на астма.
  37,20 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Предназначение

  Тази камера е предназначена да се използва от пациенти, на които е предписан дозиращ инхалатор или инхалатор тип фина мъгла (soft mist inhaler), за да достави аерозолното лекарство от инхалатора до белите ви дробове.

  Клинични ползи

  Клиничната полза от камерите е да подобрят координацията при вдишването на лекарството ви. Това се постига чрез задържане на лекарството, което ви дава повече време за вдишване, а по-големите частици, които не биха достигнали до белите ви дробове, се филтрират.

  Противопоказания

  Няма известни противопоказания.

  Описание на функциите

  Устройството със своята камера и принцип на циклонно завъртане гарантира, че лекарството се освобождава надеждно в дозирани количества. Когато се използва заедно с подходяща маска, изделието е подходящо за използване и от бебета и деца. Устройството спомага за: свеждане до минимум на грешките в координацията при използване на дозиращи инхалатори, избягване на отлагането на големи количества лекарство в орофарингеалната област и свързаните с това нежелани странични ефекти; с гъвкав свързващ адаптер може да се използва с всички стандартни дозиращи инхалатори.

  Информация за материалите

  PETG: Инхалационна камера, мундщук/Силикон: Клапан в камерата, маска/Термопластична гума: Свързващ адаптер за дозиращ инхалатор/Всички материали са без латекс.

  Инхалация

  ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА AEOLOS

  1. Преди употреба устройството трябва да бъде проверено отвътре и ако се открие някакъв дефект, да бъде заменено.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

  Тъй като инхалационната камера на РАЗДЕЛИТЕЛЯ не е напълно затворена, малки частици могат да влязат и могат да бъдат вдишани по време на инхалационна сесия (опасност от задавяне). Затова преди всяка употреба задължително трябва да се уверите, че в РАЗДЕЛИТЕЛЯ няма чужди тела.

  ВНИМАНИЕ!

  Проверявайте всички части и аксесоарите на продукта преди всяка употреба. Сменяйте всякакви счупени, деформирани или сериозно обезцветени части. Моля, следвайте и инструкциите за сглобяване, дадени по-долу.

  Повредените компоненти и неправилно монтираната клапанна камера могат да нарушат функцията на камерата и съответно и лечението.

  ВНИМАНИЕ!

  Ако се използва маска за възрастни, уверете се, че подложката на клапана за издишване е натисната навън. Ако подложката на клапана е огъната навътре, подадената доза може да е недостатъчна при вдишване.

  2. Отстранете капачката дозиращия инхалатор (MDI), разклатете добре и го поставете в задната част на камерата.
  3. Поставете маската върху лицето и се уверете, че ще е плътно прилепнала по време на вдишване.

  ВНИМАНИЕ: Преди пациентът да започне да вдишва, уверете се, че всички части са плътно свързани една с друга. В противен случай може да се достави недостатъчна доза. ВНИМАНИЕ Ако използвате маска, уверете се, че тя покрива изцяло двата ъгъла на устата и носа. В противен случай лечението може да е по-малко ефективно вследствие изтичане на аерозол, например заради недостатъчна доза. За възможни странични ефекти при изтичане на аерозол, моля, прочетете инструкциите за употреба на съответното лекарство

  4. Натиснете дозиращия инхалатор и се уверете, че пациентът вдишва бавно. Ако чуете просвирващия звук, който е сигнал за потока, вдишването трябва да се забави. По време на нормално вдишване индикаторът за вдишване трябва да се движи към пациента.

  ВНИМАНИЕ: Деца под 18 месеца трябва да вдишват четири до шест пъти; деца на възраст над 18 месеца трябва да вдишат дълбоко два до четири пъти. В противен случай може да се достави недостатъчна доза. За възрастни е достатъчно едно вдишване, за да вдишат лекарството от разделителя.

  5. Маската трябва да се постави върху лицето на пациента за 5 – 6 вдишвания след едно всмукване.

  ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА AEOLOS

  1. Отстранете задната част на камерата.
  2. Накиснете всички части на камерата в разтвор на лек почистващ препарат с хладка вода.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

  Избягвайте да търкате частите на камерата с какъвто и да е вид кърпа или гъба.

  3. Изплакнете всички части в чиста вода. Или извадете всички части на камерата и ги поставете в горната кошница на съдомиялната машина (максимум 70oC) в отвесно положение.
  4. Поставете всички части на камерата в отвесно положение и ги оставете да изсъхнат на въздух.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Избягвайте подсушаване чрез търкане.

  5. Преди да сглобите отново камерата, се уверете, че всички части са сухи.

  Почистване

  Редовно почиствайте всички части на продукта и използваните аксесоари веднага след употреба, ако са видимо замърсени.
  Визуална инспекция. Оглеждайте всички части на продукта след всяко почистване и дезинфекция. Сменяйте всякакви счупени, деформирани или сериозно обезцветени части.

  Подсушаване и съхранение

  • Подсушете всички отделни части докрай.
  • Поставете предпазната капачка върху мундщука (ако е приложимо).
  Информация: Защитната капачка предпазва мундщука от повреда при транспортиране и съхранение.
  • Съхранявайте РАЗДЕЛИТЕЛЯ и аксесоарите му на сухо място без прах (безопасно, далеч от непрекъсната пряка слънчева светлина).

  Разни

  • Изхвърляне
  • Всички части на продукта могат да се изхвърлят заедно с битовите отпадъци, освен ако това не е забранено от разпоредбите за изхвърляне, действащи в съответните държави-членки.

  Спейсър Инхалатор (за употреба с дозиращи инхалатори MDI) при лечение на астма.

  BPA FREE – не съдържа Бисфенол А, Нетоксична пластмаса.

  2003 AEOLOS КЛАПАННА КАМЕРА

  Два продукта в едно – маска и мундщук в една опаковка.
  Лесна употреба, дължаща се на малкия размер.
  Голям капацитет на камерата 175 ml.
  Специално разработена клапа с ниско съпротивление (тип пеперуда), което прави приема на лекарството по-лесен
  Клапа за издишване на маската.
  Сигнална свирка на задната част предупреждава, когато дишането е много бързо/когато прилагането на лекарството е неефективно.
  Дозиращ инхалационен адаптер в задната част, съвместим с всички предписвани дозиращи инхалатори.
  Камерата е изработена от прозрачен материал, което позволява визуален контакт с вътрешността на камерата.

  Предупреждение:
  Продукта трябва да се смени след 12 месеца употреба

  Производител:
  Kougioumtzis M and Co L.P, Гърция

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *