Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  Допелхерц актив Морска вода спрей за нос Подходящ при ринит*20 мл

  Производител: DoppelHerz
  Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит е продукт, съдържащ изотоничен разтвор на морска сол и етерични масла от мента и евкалипт за нежно, естествено почистване и овлажняване на носната лигавица. Финият аерозол на спрея за нос Допелхерц® актив Морска вода представлява нежно помощно средство, което може да се използва и като съпътстващ продукт при лечение на горните дихателни пътища – за ноздрите, носните синуси и чувствителната носна лигавица.
  Складова единица: 51607
  7,40 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Кога се използва спреят за нос Допелхерц® актив Морска вода Подходящ при ринит?

  Терапевтични показания:

  За овлажняване на суха носната лигавица.
  За почистване на носната лигавица при повишена експозиция на полени и домашен прах.
  За поддържащо лечение при ринит и сенна хрема.

  Как действа Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит?

  Механизмът на действие е свързан с процеса на осмоза – ключов за метаболизма на всяка клетка.

  Осмозата е процесът на спонтанно преминаване на молекулите на разтворител през полупропусклива преграда (мембрана), намираща се между течности с различна концентрация. Движението се осъществява от страната с по-ниска, към страната с по-висока концентрация на разтвора.

  В случай че носът е запушен, лигавицата обичано е набъбнала и оточна, впръскването на спрей с морска вода, би облекчило състоянието, тъй като водата от клетките ще се насочи към мястото с по-висока солна концентрация.

  Солеността на морската вода в Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит е намалена (изотонизирана). В резултат на това физическите му свойства съответстват на съдържанието на сол на клетките в носната лигавица и прекомерното ѝ изсушаване може да бъде предотвратено.

  Как правилно да използваме Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит?

  Специалистите препоръчват специална техника при употребата на спрейове за нос. Те трябва да се впръскват с лява ръка в дясна ноздра и с дясна ръка в лява ноздра. Това е така, защото по този начин върхът на апликатора винаги ще сочи към външната (странична) стена на носа, а не към преградата между двете ноздри, която е най-ранимата част от лигавицата. Спазването на този съвет би ни помогнало да предпазим фините капиляри от нежелано механично нараняване.

  Преди първата употреба дръжте флакона с отвора нагоре и задействайте пръскащия механизъм. Изделието е готово за употреба, когато се отделя равномерен аерозол.

  Специалният флакон с вграден филтър на Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит, предпазва продукта от замърсяване и спомага за запазване на свойствата му без наличието на консерванти. При чувствителни пациенти наличието на консерванти понякога би могло да предизвика допълнително дразнене.

  Защо да изберем Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит?

  Комбинация от естествени съставки – морска вода, масло от мента, масло от евкалипт.
  Нежно почиства и овлажнява носната лигавица.
  Без консерванти и ефект на привикване.
  Подходящ за честа употреба.
  Лесно и удобно дозиране под формата на спрей – съдържа ≈ 143 дози.
  Немско качество, сигурност и ефективност.

  Дозировка и начин на приложение

  Деца на възраст минимум 6 години и възрастни:

  По 1 – 2 впръсквания до 10 пъти на ден според нуждите във всяка ноздра, като вдишате внимателно през носа (0,14 ml на впръскване).

  При лечение с други продукти в областта на носа използвайте Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит един час преди това.

  Употребата при деца на възраст под 12 години трябва да се извършва само под наблюдение от възрастни.

  Колко дълго трябва да се използва Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит?

  Ако симптомите се влошат или след 7 дни не настъпи подобрение, потърсете лекар.

  Противопоказания:

  Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит не трябва да се използва, ако сте алергични/свръхчувствителни към една от посочените в „Състав“ съставки на това медицинско изделие.

  Изделието съдържа алергените лимонен, линалол, цитронелол, евгенол.

  Медицинското изделие не е подходящо за деца на възраст под 6 години, тъй като то може да доведе до бронхоспазъм и подобни на астма състояния.

  Възможни нежелани реакции

  Не може да бъде изключено леко парене в носа.В отделни случаи е възможна непоносимост към съставките на Допелхерц® актив Морска вода Спрей за нос Подходящ при ринит.

  Взаимодействия с други продукти

  Не са известни взаимодействия.

  Състав: 1 ml разтвор съдържа: 1 ml изотоничен разтвор на морска сол, съответстващ на 0,9 % разтвор на натриев хлорид и се състои от разтвор на морска сол, масло от евкалипт, ментово масло, гума арабика, лимонена киселина.

  Опаковка : 20 мл

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *