Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  Допелхерц актив Витамин D3 1000 I.U.екстра таблетки*45

  Производител: DoppelHerz
  Витамин D е познат е още като "слънчев витамин", който се грижи за нормалната функция на имунната система. Синтезира се в тялото ни под действието на слънчевата светлина. Висока доза витамин D3 в 1 таблетка. За нормалната функция на имунната система. За поддържане нормалното състояние на кости и зъби. За нормалното усвояване на калций и фосфор. За поддържане на нормалната функция на мускулите. Участва в процеса на делене на клетките.
  Складова единица: 49895
  8,10 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Ролята на витамин D в грижата за имунната система

  Витамин D е познат е още като "слънчев витамин", който се грижи за нормалната функция на имунната система. Синтезира се в тялото ни под действието на слънчевата светлина. Твърде често организмът не успява да синтезира достатъчно витамин D. Особено през есенните и зимните месеци, когато имунната система е подложена на редица „стресиращи“ фактори, тялото често произвежда по-малко витамин D отколкото му е необходимо.

  1 таблетка Допелхерц® актив Витамин D 1000 I.U подпомага доброто снабдяване с витамин D в случай на повишена нужда или недостатъчно самостоятелно производство.

  Ролята на Витамин D в грижата за костите и мускулите

  Освен за имунната система витамин D е важен фактор за доброто състояние на костите и нормалната функцията на мускулите.

  Физиологичната роля на витамин D е да опосредства резорбцията на калций в червата. Без витамин D, дори храната ни да съдържа този минерал, той няма да може да се усвои от организма. Нивата на калций в кръвта са от изключително значение, не само за доброто състояние на кости и зъби, но и за редица други функции - мускулен тонус, предаване на невро-мускулния импулс, кръвосъсирване и други. При дефицит на витамин D се затруднява усвояването на калций от храната, което води до риск от намаляването му и в кръвта и тежко увреждане на редица жизнени функции. За да се избегне това, организмът е принуден да извлича калций от тъкани, където той е в много голямо количество. т.е. кости. Проблемът е, че при дълготрайно извличане на калция от костите без адекватен внос отвън, костите губят своята минерализация, намаляват своята плътност и здравина.

  В ранните стадии костната загуба обикновено няма външна изява и изразени симптоми. С напредването на процеса могат да се появят следните признаци и оплаквания:

  Дискомфорт в областта на гръбнака. Приведена поза. Патологични фрактури - т.е. фрактури на предварително болестно изменени кости. Подобни фрактури могат да се наблюдават и при крайно безобидни, на пръв поглед, травми. При много хора се наблюдава недостиг на витамин D.

  Национално представително проучване проведено в България през 2012 година, констатира, че 76% от българите имат недостиг на витамин D*.

  Какви са предпоставките за недостиг на витамин D3?

  Недостатъчно излагане на кожата на слънце.
  Работа в затворено помещение при изкуствено осветление.
  Възраст – с напредване на възрастта намалява производството на витамин D в организма.
  Есенно-зимният период. Хранене, бедно на витамин D
  Пол – различни физиологични състояния при жените – кърмене, менопауза, стрес могат да доведат до недостиг на витамин D

  Как да се предпазим от недостиг на витамин D?

  Регулярно излагане кожата на слънчева светлина
  Спазване на балансиран хранителен и двигателен режим
  Изследване на нивата на витамин D в организма

  Какви са възможните източниците на витамин D?

  Въпреки че можем да синтезираме в тялото си витамин D, при сложни процеси, стартиращи в кожата под въздействието на UV-светлината от слънцето, обикновено естествения синтез не е достатъчен. Друг начин да си го набавим е консумирайки някои хранителни продукти – растителни и животински.

  Добър източник на витамин D3 са студеноводните морски риби например сьомгата, както и маслото от черен дроб на риба трескá, а също така малки количества от него се срещат в яйцата и маслото.

  Витамин  D или холекалциферолът, който се съдържа в продукта Допелхерц® актив Витамин D 1000 I.U., e oт естествен произход и се добива от ланолин.

  СЪСТАВ: в 1 таблетка: Витамин D 25mcg (1000IU)

  ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Приемайте 1 таблетка дневно по време на хранене, с достатъчно течност.

  Опаковка: 45 мини-таблетки

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *
  Потребители купили този продукт, също купиха
  OPEFERA е уникален комбиниран пробиотик, който оптимизира функциите на организма, регулира баланса и нормализира състава на чревната микрофлора.

  ОПЕФЕРА пробиотик капсули*28

  OPEFERA е уникален комбиниран пробиотик, който оптимизира функциите на организма, регулира баланса и нормализира състава на чревната микрофлора.
  15,90 (BGN)
  Допелхерц® актив Витамин С 1000 + D3 + цинк ДЕПО осигурява високи дози витамин С, витамин D и цинк в подкрепа на имунитета.

  Допелхерц® актив Витамин С 1000 + D3 + Цинк Депо таблетки*30

  Допелхерц® актив Витамин С 1000 + D3 + цинк ДЕПО осигурява високи дози витамин С, витамин D и цинк в подкрепа на имунитета. Независимо дали целим профилактика или по-бързо възстановяване по време и след боледуване, първото, за което интуитивно се сещаме, е витамин С. В науката отдавна е доказано, че високите дози витамин С са необходими за подпомагане на съпротивителните сили на организма.
  9,55 (BGN)
  Снимка на ВИТАМИН B12 таблетки 1000 мкг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС

  ВИТАМИН B12 таблетки 1000 мкг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС

  Витамин В12 е необходим за производството на енергия и за доброто функциониране на нервната система, както и за производството на клетки, и по-специално на червени кръвни клетки.
  17,94 (BGN)