Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ГЛАНДОЛ за здрава кожа и хормонален баланс капсули*60

  Производител: NATUR PRODUKT
  Гландол е синергична комбинация от гама-линоленова киселина от борагово масло, омега-3 мастни киселини и витамин D, която допринася за поддържане на нормалното състояние на кожата и здравословен хормонален баланс и психика по време на менструален цикъл. Продуктът спомага за намаляване на водните загуби и запазване влажността на кожата, чиято загуба е предпоставка за появата на сърбеж, обриви и раздразнения. Освен това той допринася за намаляване на менструалния дискомфорт, като облекчава болезнените гърди, намалява раздразнителността и повлиява други симптоми, свързани с ПМС.
  23,79 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Формулата на Гландол е с високо съдържание на есенциални полиненаситени мастни киселини:

  Гама-линоленова киселина (GLA, омега-6) от масло от пореч.
  Докозахексаенова киселина (DHA, омега-3) от EPAX 6015 TG концентрат от рибено масло.
  Ейкозапентаенова киселина (EPA, омега-3) от EPAX 6015 TG концентрат от рибено масло.

  Тези мазнини се наричат есенциални или незаменими, тъй като човешкото тяло няма способността да ги произвежда и трябва да бъдат набавяни с храната. Те са от ключова важност за физиологията и структурата на кожата, като техните нива са е определящи за гъвкавостта и пропускливостта на клетъчните мембрани. Освен това служат като изходни вещества за получаването на съединения, които взаимодействат с имунната система на кожата и са от значение на нормалния отговор на тъканите спрямо измененията в хормоналните нива по време на менструация.

  Характеристики:

  Води до генериране на локални противовъзпалителни метаболити, като по този начин осигурява нетоксичен подход за потискане на кожни възпалителни нарушения на кожата.

  Осигурява съотношение 5:1 ейкозапентаенова киселина / докозахексаенова киселина, което ефективно се справя с възпалителните рискови фактори.

  Доставя балансирана концентрация на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Съчетава положителния ефект на γ-линоленовата киселина върху дермалните клетки с противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини.

  Допринася за намаляване на менструалния дискомфорт: γ-линоленовата киселина и витамин D могат да подобрят симптомите на ПМС въз основа на констатации от редица клинични проучвания.

  Намалява кожните дразнения, сърбежа и безсънието.

  Намалява трансепидермалната загуба на вода, подобрява хидратацията на кожата и възстановява физиологичните кожни бариерни функции. Доставя необходимото дневно количество витамин D.

  Подходящи за прием от хора със суха и чувствителна кожа.

  Състав (в 1 капсула):

  Масло от семена на бораго: 450,3 мг, доставящи 90,1 мг гама-линоленова киселина EPAX 6015 TG омега-3 концентрат: 109,09 мг, доставящи 57,8 мг ейкозапентаенова киселина и 10,9 мг докозахексанова киселина.
  RRR-алфа-токоферол концентрат: 25,76 мг, доставящи 13,3 мг витамин Е
  Холекалциферол: 0,35 мг, доставящи 6,7 мкг витамин D

  Състав на капсулата: говежди желатин, глицерол Е 422, вода.

  Препоръчителна дозировка:

  Деца над 4-годишна възраст: 3 капсули Гландол, разделени на 3 приема през деня.
  Възрастни и деца над 12-годишна възраст: 5 капсули, разделени на 3 приема през деня.
  За оптимален ефект приемайте в продължение на 3 до 6 месеца.
  При ПМС: 3 пъти по 2 капсули Гландол дневно 7 до 14 дни преди и 7 дни след началото на менструацията.

  Опаковка: 60 капсули

  Роля на ненаситените мастни киселини за здравето на кожата...

  Предполагаема причина за атопичния дерматит е дефектният метаболизъм на есенциалните мастни киселини, особено на гама-линоленовата киселина, в резултат от който се получава натрупване на провъзпалителни вещества. Установено е (Foster, et.al., 2010), че добавките с поречово масло превключват метаболизма на GLA към производството на противовъзпалителни медиатори.

  Други проучвания показват, че оптималният баланс на омега-6 и омега-3 мастните киселини е важен за противодействие и предотвратяване на възпалението. Тук е важен балансът между двата типа мазнини, като прекомерният прием на омега-6 може да засили имунния отговор и възпалителните процеси, а приемът на омега -3 действа за намаляване на имунния отговор и възпалението.

  Капсулите Glandol съчетават положителния ефект на гама-линоленовата киселина върху кожата с противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини. Предимство на комбинацията от γ-линоленова киселина и омега-3 е, че ейкозапентаеновата киселина предотвратява значително повишаване на нивото на арахидоновата киселина, в сравнение самостоятелното приложение на γ-линоленова киселина и комфорта по време на месечен цикъл

  Гама-линоленовата киселина (GLA) се образува в тялото от линолова киселина. Известно е, че ПМС може да бъде причинен от нарушение в превръщането на линолова киселина в GLA, което променя чувствителността на тъканите и те започват да реагират необичайно на нормалните нива на естроген и прогестерон (de Souza, Walker, 1998; Fan, Chapkin, 1998). Жените, които не могат адекватно да превърнат линоловата киселина в GLA, имат повече възпалителни простагландини, които влошават симптомите на ПМС (Mills, David, 1996)

  Проучвания от Япония, Финландия и Обединеното кралство показват, че жените, страдащи от ПМС, имат по-ниски кръвни нива на GLA и дихомо-γ-линоленова киселина, въпреки че нивата им на линолова киселина са по-високи (Johnson et al, 1997). Допълнителна подкрепа за ролята на GLA при ПМС идва от шест двойно-слепи, плацебо-контролирани проучвания, които показват значително подобрение на симптомите при ежедневен прием на γ-линоленова киселина (EFSA Journal 2011).

  Предупреждения!

  Съхранявайте на тъмно място, при температури между 15 и 25 °C. Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места.
  Продуктът е хранителна добавка, която не е заместител на разнообразното хранене.
  Допитайте се до вашия лекар преди започване на прием. Спазвайте инструкциите за употреба и не превишавайте препоръчителната дозировка.

  Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany

  Дистрибутор:Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *