Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ВИСКОФЛУ ампули за инхалиране 5 мл*5

  Производител: PharmaLine
  Viscoflu ампули е стерилен хипертоничен физиологичен разтвор за пулверизиране и инхалация. Вискофлу е показан за лечение на заболявания на дихателните пътища, характеризиращи се с гъста и вискозна хиперсекреция като остър бронхит, хроничен бронхит, белодробен емфизем, муковисцидоза, бронхиектазии, риносинузит, медиосекреторен отит.
  Складова единица: 50920
  18,80 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Вискофлу действа като намалява плътността и вискозитета на секрета чрез физичното/механичното действие на неговите съставки:

  Стерилен хипертоничен разтвор на натриев хлорид с контролирано pH -  хипертоничните разтвори на натриев хлорид, приложени директно върху лигавицата на дихателните пътища, привличат водата чрез осмоза от интрацелуларното към екстрацелуларното пространство. Това повишава процентното съдържание на вода в секрета, намиращ се върху епитела, като така го разрежда и по този начин улеснява отделянето му.

  N-ацетилцистеин -  ацетилираното производно на аминокиселината цистеин демонстрира секретолитично действие при директен контакт със секрета. Това действие са дължи на наличието на сулфхидрилни групи в молекулата, които могат да разрушат дисулфидните мостове на мукопротеините, на които се дължи вискозитетът на мукуса, като ги деполимеризира. N-ацетилцистеинът също така има антиоксидантно действие, като запазва тропизма на дихателния епител.

  СЪСТАВ: Н-ацетил цистеин (N-acetylcysteine) 300mg; Натриев хлорид (Sodium chloride) 150mg.

  ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Пулверизиране с аерозолни устройства за вдишване, за да достигне до бронхиалната област. Директно накапване за измиване на носа и ушите. Ендобронхиално инстилиране чрез постоянни тръби, бронхоскоп и др.

  Опаковка : 5 ампули*5 мл

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *