Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ЦЕТЕБЕ ТРОЙНА ЗАЩИТА капсули*60

  Производител: STADA
  Витамин С, витамин D и цинк - тройна защита за имунната система.Избирайки Cetebe Тройна Защита, Вие се спирате на продукт, съдържащ специално разработена комбинация от витамини и микроелементи, осигуряваща подкрепа на имунната система, както и на други важни функции на организма.Вашият организъм не е способен самостоятелно да произвежда витамин С и цинк, затова трябва да бъде осигурен прием на достатъчно количество от двете вещества. За разлика от тях, витамин D се произвежда от кожата, при излагане на слънчева светлина. Той играе важна роля в организма и често е наричан „витаминът на слънчевата светлина".През есенно-зимните сезони и в случай, че рядко се излагате на слънчева светлина, Вие трябва да приемате достатъчно количество витамин D.
  Складова единица: 42757
  23,70 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Какво е значението на витамин С, витамин D и цинк за имунната система?

  Човешкият организъм непрекъснато е в контакт с патогени от различен произход. Вашата имунна система (т.е. защитната система на организма) ги разпознава и се бори с тях и поради това е способна да осигури ефективна защита срещу редица патогени. Тъй като съдържа витамин С, витамин D и цинк, Cetebe* Тройна Защита осигурява важни витамини и микроелементи, които допринасят за нормалното функциониране на имунната система и следователно подкрепят защитните сили на Вашия организъм по различен начин:

  Витамин С е важен за имунната система и, наред с другите си функции, подпомага защитата на организма. Той се съдържа във високи концентрации в белите кръвни клетки, които се борят срещу вирусите и бактериите, навлезли в човешкия организъм. В допълнение витамин С може да неутрализира така наречените „свободни радикали", които е възможно да присъстват при възпалителни реакции в човешкия организъм.

  Витамин D участва в процеси, свързани както с вродения, така и на придобития имунитет. При вродения имунитет той стимулира производството на специфични вещества, оказващи въздействие срещу възпроизводството на патогени. Освен това той е важен за активирането на латентните имунни клетки и тяхната трансформация в „клетки-убийци", които се борят с инфекцията.

  Цинкът играе основна роля при процесите, свързани с придобития имунитет и е важен за производството на специфични клетки, така наречените „естествени клетки-убийци".
  Те се насочват срещу инфектираните или трансформирани клетки и ги унищожават. Ето защо трите вещества в Cetebe9 Тройна Защита действат по различни механизми за осигуряване на правилното функциониране на имунната система.

  Какви допълнителни функции имат витамин С, витамин D и цинкът в човешкия организъм?
  Освен въздействието върху имунната система, трите вещества, съдържащи се в Cetebe* Тройна Защита, витамин С, витамин D и цинк, играят различни други роли в човешкия организъм.

  Как витамин С, витамин D и цинкът се абсорбират и съхраняват от човешкия организъм?

  Способността на организма да абсорбира и съхранява витамин С е ограничена. Ето защо е разумно на организма да се осигуряват по-малки количества витамин С през деня.
  Витамин С, съдържащ се в Cetebe8 Тройна Защита, е поставен в бавно разтваряща се обвивка.
  Това позволява забавено освобождаване и непрекъснато осигуряване на витамин С в рамките на няколко часа, така че организмът да може ефективно да го абсорбира.
  Cetebe6 Тройна Защита съдържа витамин D под формата на мощен витамин D3. Витамин D3e единственият вариант на витамин D, който човешкият организъм може да произвежда самостоятелно с помощта на слънчевата светлина. Освен това организмът може да го използва по-ефективно в сравнение с например витамин D2, което води до по-добра способност за съхранение. Цинкът в Cetebe® Тройна Защита е под формата на цинков глюконат. Това съединение може да бъде абсорбирано добре от организма, при това по-добре от много други съединения на цинка.
  Тъй като способността на тялото да съхранява цинк е сравнително ниска, трябва да се осигури редовен прием на микроелемента.

  Кои групи хора трябва да следят с повишено внимание дали си набавят достатъчно количество витамин С, витамин D и цинк?

  Разбира се всеки от нас трябва да си набавя достатъчно количество витамин С, витамин D и цинк всеки ден, тъй като небалансираният и нездравословен хранителен режим или нередовното хранене могат да доведат до недостиг на важни за организма вещества. В допълнение, рядкото излагане на слънчева светлина, например когато дните станат по-кратки, може да доведе до необходимостта да се приемат по-големи количества витамин D.
  Съществуват някои групи хора, които трябва да следят с повишено внимание дали приемат достатъчни количества витамин С, витамин D и цинк:

  Витамин С: бременни жени/кърмещи майки, лица в старческа възраст, лица, при които има големи физически натоварвания, спортисти, диабетици, пушачи;

  Витамин D: лица, които рядко се излагат на слънчева светлина;

  Цинк: бременни жени;

  Cetebe* Тройна Защита засилва имунната система в точните моменти:

  Някои научни факти:

  Когато има епидемия от настинка или грип, респираторните инфекции са много по-чести. Проучвания показват, че редовния прием на витамин С, намалява продължителността на настинките.

  Налице са статистически данни, които доказват взаимовръзка между психологически стрес и склонността към инфекция на горните дихателни пътища.

  Витамин С и цинк допринасят за нормалното функциониране на мозъка. Те допринасят за нормалната умствена дейност, концентрацията, при учене, както и повишават устойчивостта при стрес. Достатъчното количество витамини, минерали и микроелементи е важно за оптималното функциониране на имунната система и на други процеси в човешкия организъм. Една капсула от хранителната добавка Cetebe Тройна Защита осигурява достатъчно витамин С, витамин D и цинк за набавяне на препоръчителните дневни количества.

  Състав в една капсула  % от препоръчителния дневен прием за една капсула*

  Витамин С 300 mg 375
  Витамин D 10 mcg 200
  Цинк 10 mg 100
  * съгласно Наредбата относно информацията за храните

  Препоръчителен прием:

  За допълване на хранителния режим приемайте една капсула дневно, заедно с достатъчно течности. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза. Cetebe8 Тройна Защита не трябва да се приема заедно с други хранителни добавки, съдържащи цинк. Хранителните добавки не заместват разнообразния и балансиран хранителен режим и здравословния начин на живот.

  Cetebe Тройна Защита може да се предлага, в опаковки от 30,60 и 120 капсули. Капсулите съдържат горепосочените количества витамин С, витамин D и цинк.

  Съставки: Аскорбинова киселина, микрокристална целулоза като пълнител, желатин, цинков глюконат, обвивка от шеллак, талк, стеаринова киселина, захароза, хидрогенирани растителни мазнини (мазнини от кокос и палмова ядка), царевично нишесте, рибофлавинов оцветител, тартарова киселина като регулатор на киселинността, витамин D3.

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *