Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  Аналгин 500мг таблетки*30

  Производител: Sopharma
  Аналгин таблетки съдържа активно вещество метамизол натрий, което се отнася към обезболяващите лекарства (аналгетици). Освен обезболяващо, той притежава и температуропонижаващо действие. Аналгин се използва за повлияване на умерено до силно изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, миалгии (мускулни болки), травми, изгаряния, следоперативни болки, фантомни болки (усещане за болка на мястото на отсъстващ крайник), менструални болки, болки при онкологични заболявания, бъбречни и жлъчни колики, за понижаване на висока температура.
  Складова единица: 52446
  3,39 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Всяка таблетка съдържа активно вещество метамизол натрий (metamizole sodium) 500 mg. Кръгли, плоски таблетки с делителна черта от едната страна, диаметър 13mm, бели до почти бели, без мирис. Делителната черта е за разделяне на таблетката на две равни половини. За повлияване на умерено до силно изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, миалгии, травми, изгаряния, постоперативни болки, фантомни болки, дисменорея, болки при онкологични заболявания, бъбречни и жлъчни колики.
  Като антипиретично средство в комплексната терапия на различни състояния, съпроводени с висока температура, неповлияваща се от друга терапия. Метамизол натрий е аналгетик от групата на пиразолоните с изразено аналгетично и антипиретично действие. Притежава слаба противовъзпалителна активност, както и леко спазмолитично действие.

  Не използвайте Аналгин в следните случаи:
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество метамизол, към други лекарства от групата на пиразолоновите производни или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  Ако страдате от остра чернодробна порфирия (наследствено заболяване с нарушено образуване на червени кръвни клетки) или вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност (наследствено заболяване с недостатъчност на този ензим);
  Ако имате тежки чернодробни и/или бъбречни заболявания;
  Ако имате нарушена функция на костния мозък (след цитостатично лечение) или заболявания на кръвта като: апластична анемия (намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или повишена вероятност от възникване на инфекция), агранулоцитоза (силно намаляване броя на белите кръвни клетки, което повишава вероятността от възникване на инфекции), левкопения (намаляване общия брой на белите кръвни клетки);

  Ако сте в последните три месеца от бременността.

  Ако сте алергични към обезболяващи или противоревматични лекарства, други медикаменти или храни;
  При алергично обусловена бронхиална астма (пристъп на задух);
  Ако Ви е известно, че имате заболяване, протичащо с намаляване броя на белите кръвни клетки (левкоцитите);
  Ако имате бъбречни или чернодробни нарушения;
  Ако имате ниско кръвно налягане.

  Други лекарства и Аналгин
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Едновременното приложение на метамизол и хлорпромазин (лекарство за лечение на психични заболявалия) може да доведе до рязко понижаване на телесната температура.
  Едновременното приложение на метамизол и кумаринови антикоагуланти, като аценокумарол и варфарин (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта), е желателно да се избягва.
  Метамизол понижава действието на циклоспорин (лекарство, използвано след трансплантация на органи и за лечение на туморни заболявания).
  Хлорамфеникол и други миелотоксични продукти (лекарства, които увреждат кръвотворенето) увеличават риска от нежелани ефекти от страна на кръвотворната система, когато се прилагат заедно с метамизол.
  Не прилагайте едновременно Аналгин със сънотворни средства, лекарства за лечение на депресия, противозачатъчни средства, аналгетици, алопуринол (за лечение на подагра).
  Метамизол може да взаимодейства с каптоприл (за лечение на сърдечни заболявания и високо кръвно налягане), литий (за лечение на психични заболявания), метотрексат (за лечение на ревматични и туморни заболявания), както и да промени ефекта на антихипертензивни (понижаващи кръвното налягане) продукти и на диуретици (отводняващи).
  Метамизол (вещество за намаляване на болката и температурата) може да понижи ефекта на ацетилсалициловата киселина върху агрегацията на тромбоцитите (слепване на кръвни клетки и образуване на кръвен съсирек), когато се приема едновременно. Следователно, тази комбинация трябва да се използва с повишено внимание при пациенти, които приемат ниска доза аспирин за кардиопротекция (предпазване).
  Прием на Аналгин с храни и напитки
  По време на лечение с Аналгин не се препоръчва употреба на алкохол поради възможност от засилване на нежеланите ефекти на лекарството.
  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Бременност
  Наличните данни за употребата на метамизол през първите три месеца на бременността са ограничени, но не показват вредни ефекти за ембриона. В определени случаи, когато няма други варианти за лечение, е възможно да се приеме прилагането на единични дози метамизол през първия и втория триместър след консултация с лекар или фармацевт и след внимателна преценка на ползите и рисковете от употребата на метамизол. Като цяло обаче не се препоръчва употребата на метамизол през първия и втория триместър.

  През последните три месеца от бременността не трябва да приемате Аналгин, поради повишен риск от усложнения за майката и детето (кървене, преждевременно затваряне на важен кръвоносен съд, т.нар. дуктус Ботали, който се затваря естествено след раждането).

  Кърмене
  Продуктите от разграждането на метамизол преминават в кърмата в значителни количества и не може да се изключи риск за кърмачето. Поради това многократната употреба на метамизол по време на кърмене трябва да се избягва. В случай на еднократно приложение на метамизол на майките се препоръчва да събират и изхвърлят кърмата в продължение на 48 часа след прилагането на дозата.

  Шофиране и работа с машини
  При приемане на високи дози Аналгин не се препоръчва управление на моторни превозни средства или работа с машини, изискващи активно внимание, тъй като е възможно да повлияе неблагоприятно на вниманието и да наруши реакциите при неочаквани ситуации.
  Аналгин съдържа пшенично нишесте
  Пшеничното нишесте в това лекарство съдържа само много малки количества глутен и е малко вероятно да предизвика проблеми, ако имате цьолиакия (непоносимост към глутена).
  Едно таблетка съдържа не повече от 3,4 микрограма глутен.
  Ако имате алергия към пшеницата (състояние различно от цьолиакия), Вие не трябва да приемате това лекарство.
  Аналгин съдържа натрий
  Този лекарствен продукт съдържа 32, 7 натрий на таблетка, еквивалентен на 1,6% от препоръчвания от СЗО максимален дневен прием на 2 g натрий за възрастен.

  Как да използвате Аналгин

  Възрастни и юноши над 15-годишна възраст
  Възрастни и юноши на 15 години или по-големи (с тегло повече от 53 кг) могат да приемат до 1 000 мг метамизол като единична доза, (2 таблетки), която може да се приема до 4 пъти дневно през интервали от 6 - 8 часа. Максималната дневна доза е 4 000 мг (съответстващо на 8 таблетки).
  Деца от 10 до 14-годишна възраст (с тегло от 32 кг до 53 кг)
  В следващата таблица са показани препоръчителните единични дози и максималните дневни дози в зависимост от теглото или възрастта:

  Телесно тегло

  Единична доза

  Максимална дневна доза

  кг

  възраст

  таблетки

  мг

  таблетки

  мг

  32-53

  10 - 14

  1/2- 1

  250 - 500

  4

  2 000

  Деца под 10-годишна възраст

  Аналгин таблетки 500 мг не се препоръчва при деца под 10 години, поради невъзможност за дозиране в тази възрастова група. Предлагат се други лекарствени форми/количества на активното вещество в дозова единица, които могат да бъдат подходящо дозирани при по-малки деца.

  Старческа възраст и пациенти с влошено общо здравословно състояние/бъбречно увреждане.

   Дозата трябва да се намали при пациенти в старческа възраст, при изтощени пациенти, при пациенти с намалена бъбречна функция, тъй като отделянето на продуктите от разграждането наметамизол може да е забавено.

  Патенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция

  Тъй като скоростта на отделяне е намалена при пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция, многократни високи дози трябва да се избягват. Не се налага намаляване на дозата само при краткосрочна употреба. Няма наличен опит от дългосрочна употреба.

  Продължителност на лечението

  Прилагайте Аналгин не повече от 3 до 5 дни. Ако до 3 дни не настъпи облекчение на симптомите, нормализиране на температурата, консултирайте се с лекуващия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Аналгин

  Може да се наблюдава гадене, световъртеж, болки в корема, отпадналост до загуба на съзнание, рязко понижение на кръвното налягане и смущения в сърдечния ритъм.

  При поява на признаци като студена пот, световъртеж, повдигане, промяна на цвета на кожата и задух, незабавно потърсете медицинска помощ.

  Ако сте пропуснали да приемете Аналгин

  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, Аналгин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Нежеланите реакции се класифицират по честота по следния начин: много чести (> 1/10), чести (> 1/100 до <1/10), нечести (> 1/1 000 до <1/100), редки (> 1/10 000 до <1/1 000), много редки (<1/10 000), с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка).

  Нечести (проявяват се при по-малко от 1 на 100 потребители)

  Кожни обриви, понижаване на кръвното налягане, нарушения в сърдечния ритъм (учестена или неравномерна сърдечна дейност).

  Редки (проявяват се при по-малко от 1 на 1 000 потребители)

  Левкопения (намаляване броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекция); макулопапулозен обрив (образуване на кожни плаки и възли); реакции на свръхчувствителност (анафилактични или анафилактоидни реакции) - сърбеж, парене, зачервяване на кожата, уртикария, отоци (генерализирани или локални), затруднено дишане и рядко стомашно- чревни оплаквания, ангиоедем (включително ларингеален), смущения на сърдечния ритъм, понижаване на кръвното налягане; бъбречни увреждания като поява на белтък в урината, намалено или повишено количество урина, възпаление на бъбреците.

  Много редки (проявяват се при по-малко от 1 на 10 000 потребители)

  Агранулоцитоза (силно намаляване броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекции). Характерните признаци на агранулоцитоза включват възпалителни изменения на кожата и лигавиците на устата, гърлото, половите органи, болки в гърлото и повишена температура. При внезапно влошаване на общото състояние, ако високата температура не спада или се появява повторно, при поява на болезнени изменения на лигавиците и кожата, прекратете приложението на Аналгин и се обърнете към лекар.

  Много рядко може да се наблюдава също тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини); хемолитична анемия- намаляване на броя на

  червените кръвни клетки, което може да доведе до бледост или пожълтяване на кожата, слабост или задух; апластична анемия (силно намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на  синини или повишена вероятност от възникване на инфекции); астматичен пристъп (при пациенти с аналгетична астма); синдром на Стивънс-Джонсън или Лайел (тежка реакция, съпроводена с  образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи); циркулаторен шок.

  С неизвестна честота: гадене, повръщане, коремни болки и дискомфорт, в редки случаи разязвявания или кървене от лигавицата на стомашно-чревния тракт.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  Не използвайте продукта след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *
  Потребители купили този продукт, също купиха
  Снимка на Парацетамол 500мг таблетки*20 Софарма

  Парацетамол 500мг таблетки*20 Софарма

  Парацетамол е слаб до умерено силен аналгетик и антипиретик и се препоръчва за лечение на повечето болкови и фебрилни състояния, например главоболие, включително мигрена и тензионно главоболие, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.
  2,20 (BGN)
  Снимка на ЧАЙ ДЕТОКС 20 Филтър пакетчета AHMAD TEA

  ЧАЙ ДЕТОКС 20 Филтър пакетчета AHMAD TEA

  Билковият чай Ахмад Детокс ефективно пречиства тялото от натрупаните токсини, тонизира, освежава и ободрява.Комбинация от розмарин, копър, листа от бреза, дива мента, корен от глухарче, глухарче, листа от коприва, корен от джинджифил и листа от сладка къпина.
  5,80 (BGN)
  Sarita подкрепя нормалната функция на щитовидната жлеза при хипотирeоидни състояния. Активните съставки оптимизират производството на тиреоидни хормони и се борят със симптомите на намалена функция на щитовидната жлеза. Благоприятства метаболизма, когнитивните функции и защитава клетките от оксидативен стрес.

  Сарита плюс за нормална функция на щитовидната жлеза капсули*30

  Sarita подкрепя нормалната функция на щитовидната жлеза при хипотирeоидни състояния. Активните съставки оптимизират производството на тиреоидни хормони и се борят със симптомите на намалена функция на щитовидната жлеза. Благоприятства метаболизма, когнитивните функции и защитава клетките от оксидативен стрес. Стимулира синтезирането на хормоните на щитовидната жлеза. Повишава енергията и мускулната сила. Оказва благоприятно въздействие на щитовидната жлеза.
  28,50 (BGN)