Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ДЕФИБРОЗАМИН 425 мг капсули*30

  Производител: Mirta Medicus
  Дефиброзамин подпомага естествените възстановителни сили на организма. Подкрепя нормалните процеси в съединителната тъкан. Благоприятства нормалния кръвен и лимфен поток и капилярна пропускливост. Способства нормалната физиологична проходимост на кръвоносните съдове. Благоприятства дейността на щитовидната жлеза и другите ендокринни органи. Подкрепя долните и горни дихателни пътища. Благоприятства нормалното състояние на опорно–двигателния апарат.
  Складова единица: 49735
  21,90 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Активни съставки:

  Натокиназа- представлява специален ензим от японската ферментирала соева храна натто. Той е протеолитичен, т.е. подпомага смилането на белтъчините, ако се взема с храната. Но по-интересното е, че може също така да проникне в кръвообращението (когато се приема на гладно). И тогава въздействието му е различно и твърде разнообразно. Например, това е пречистване  както на кръвоносните съдове, така и на самите тъкани, които се кръвоснабдяват. Така по-лесно се елиминират срастванията, запушванията от микротромби, както и отпадните продукти от „бойното поле“ на различни възпалителни и дегенеративни процеси. Микробният биофилм се разгражда, слузта се разрежда и става по-лесно да се елиминира. Т.е. постига се ефект на пречистване, както на кръвоносните съдве, таки и на дихателните пътища - с по-малко кашлица, задавяне и болки; това е от голямо значение за съкращаването срока на боледуването и общото подобряване на самочувствието, докато трае проблемът, както и във възстановителния период.

  От друга страна, като следствие на ензимното въздействие, се подобрява в значителна степен възстановяването на нормалните тъкани, включително след оперативни интервенции. За разлика от стероидните лекарства, аспирина и другите нестероидни противовъзпалителни медикаменти, действието на този ензим е по-естествено и не така натоварено със странични ефекти. Противовъзпалителните му свойства са оползотворяеми при дихателни и общи, включително вирусни инфекции (много от които сгъстяват кръвта), различни отоци, ставни и мускулни проблеми, псориазис, разширени вени, хемороиди и усложненията им, фиброкистози на млечните жлези и много други. Той помага дори за предпазване от образуване на атеросклеротични плаки, които иначе с течение на времето са основни причинители на инфаркти, инсулти и лошо кръвоснабдяване на крайниците. Макар и не като основно средство, но като допълнителна терапия, в някои съвременни клиники натокиназа се прилага и при редица туморни заболявания. При тях по принцип се получават струпвания от разпадащи се и мъртви тъкани, след почистването на които имунната система достига по-лесно до анормалните клетки и има по-добри шансове да се бори срещу тях.Съчетаването на натокиназа с противомикробни, цитостатични и други средства често увеличава значително действието на последните. Това е свързано най-вече с повишаващата се тяхна достъпност до съответните тъкани, чрез премахване на препятствията – фибринови сраствания, стари и умъртвени клетки, струпвания от болестотворни микроорганизми, неизползваеми от организма белтъчни коагулати и т.н.

  Бромелаин - ензим, но извлечен от пресния плод на ананаса. Той има някои прилики със серапептазата, например по отношение на това, че  е протеолитичен, т.е. разгражда протеините на по-малки компоненти (пептиди и аминокиселини). Също така, има известен процент на проникване не само в храносмилателната система, но и в общото кръвообращение, където активизира обмяната на веществата и помага за разграждане на фибрина и отпадните органични продукти и за възстановяването на тъканите. Действието му върху фибриновите отлагания е също подчертано, като огромно негово предимство е, че това разграждане на тромби и сраствания не е съпроводено с повишена опасност от кръвоизливи, както всъщност е при повечето от лекарствата. (Това е така, защото той влияе само върху фибрина, докато те занижават и фибриногена.) Модерни проувания доказват освен това, че бромелаинът успешно възпрепятства различни възпалителни процеси (на храносмилателни органи, гениталии, стави и др.), като регулира  СОХ-2 и други т.нар. проинфламаторни ензими. Доказан е и механизъм за реализиране на познатото му болкоуспокояващо действие.

  Кверцетин -  много интересен и активно проучван напоследък фитохимикал, който се среща в редица храни и по-концентрирано – в няколко билки, от които се и получава. Въпреки че, най-общо погледнато, той е от едно голямо емейство вещества, наречени полифеноли, неговото подсемейство (флавоноли) е много по-действено по отношение на разнообразните си полезни свойства. Той активизира ензимното детоксиниране и предпазните антиоксидантни механизми, действа ярко противовъзпалително и антиалергично.  Този „коктейл“ от предимства се прилага широко в продукти за възстановяване след боледувания и травми, при дихателни, кожни, неврологични и очни проблеми, за подпомагане на мъжката простата и т.н. Има дори обещаващи данни за удължаване на живота на животни и хора, при редовно снабдяване на организмите с добри количества от този перспективен фитохимикал!

  Екстракт от върбова кора -  първообраз на световно известното лекарство аспирин. Всъщност, макар че основно действащи в него са именно салицилатите, той съдържа и редица други съставки, които го правят по-ефективен и далеч по-малко рисков от концентрираното лекарство. Освен общите за тази група сустанции антивовъзпалителни, противотемпературни и антиболкови свойства, активната фракция на екстракта притежава антиагрегантно действие, т.е. пречи на слепването на кръвните плочици (тромбоцитите), от което нататък следва биохимична каскада с краен резултат тромбообразуване. Разреждането на кръвта, към което води върбата, е по-меко от лекарственото и затова в по-голяма степен толерантно към съчетаване с други средства, които действат в подобно направление.

  Екстракт от сладък корен -невероятно богат по състав природен ревитализатор – съдържа сапонина глициризин, ликвирицин, горчиви вещества, танини, фитохормони, антивирусни съставки, минерали, витамини и много други. Известно свойство на хормоните на надбъбречните жлези е разнасянето или поне омекотяването на различните сраствания (фиброзни процеси). В тази посока действа и сладкият корен, помага за възстановяването на кората на надбъбреците и на други жлези с вътрешна секреция. Освен това той регулира ефективно алергичните, автоимунни и цитокиновите дисбаланси, действа противовъзпалително и антиязвено, отхрачващо и леко разхлабващо, помага за по-пълното усвояване на редица други полезни за организма съставки. Количествата от билката, предвидени за употреба в продукта, са практически безопасни по отношение на страничните явления, които могат да се получат при прием на значително по-високи дози.


  Йод- незаменим микроелемент, който има отдавна установена роля за здравето на щитовидната жлеза и от там – за интензивността на веществообмяната. Но също не от вчера датира използването му като противомикробен и антигъбичен лек, както и за специално „разнасящо“ средство при различни сраствания и уплътнения. На редица сухоземни места има ендемичен недостиг на този микроелемент, с особено неприятни последствия за бременните жени и малките деца. Йодираната сол го съдържа в малки количества и в не особено устойчиви форми, а и консумирането на натриев хлорид в значителни дози може само по себе си да подкопае нашето здраве. Оптималното решение в редица случаи сочи към нормирано включване на съответната добавка. Разрешените дози у нас не надвишават тези, които могат да се приемат чрез балансирано хранене, макар че повечето хора могат добре да понасят и многократно по-високи, както личи от дорото състояне на определени народи, които живеят по крайбрежията и употребяват много водорасли.

  СЪСТАВКИ: Натокиназа, Бромелаин, Кверцетин, Върба кора - екстр., Сладък корен корен -  екстр., Калиев йодид; стабилизатори: магнезиев стеарат, силициев диоксид; пълнители: малтодекстрин, микрокристална целулоза;

  Състав:  за 1 / 2 капсули –  максимален дневен прием:1 капсула/2 капсули:

  Натокиназа (Nattokinase)120 mg/240 mg
  Бромелаин (Bromelaine)100 mg/200 mg
  Кверцетин (Quercеtin)80 mg/160 mg
  Върба кора, екстракт (Cort., Salycis, extr.)75 mg/150 mg
  Сладък корен корен, екстракт (Rad., Liquiritiae, extr.)50 mg/100 mg
  Йод под форма на:85 μg/170 μg
  Витамин В3 (Vitamin B3, Nicotiniс acid)5 mg/10 mg
  Калиев йодид (Potassium iodide)110 μg/220 μg


  УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА:

  • Перорално приложение.

  • Приемайте преди, по време на или след хранене, с поне 100 мл. вода.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА: 

  За деца над 6 години и възрастни:

  • Вариант 1 (основен - поддържащ): 1 път дневно по 1 капсула - сутрин.

  • Вариант 2 (интензивен): 2 пъти дневно по 1 капсула – сутрин и вечер.

  Препоръчителен курс на прием: 1 - 3 месеца.

  При необходимост от прием повече от 3 месеца: след третия месец се прави почивка от 20 дни.

  Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:  При непоносимост към някоя от съставките.

  УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ: На сухо и защитено от слънце място. Да се пази от достъп на деца!

  Производител : 

  Мирта Медикус  ЕООД/ Mirta Medicus LTD

  1164 София, ул. „Борова гора” 2, ет.1

  тел.: +359 2 963 14 15

  e-mail: mirta_medicus@abv.bg

  www.mirtamedicus.com

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *