Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  СЕРЕНАМЕНТЕ Джуниър капки*50 мл

  Производител: PHYTO GARDA
  Серенаменте Джуниър съдържа активни съставки, които спомагат за преодоляване проявите на безпокойство, тревожност, стрес и безсъние при деца. Влияят благоприятно за естествените процеси на релаксация и сън. Поддържат нормалното състояние на психиката.
  Складова единица: 48052
  34,40 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Активни съставки:

  Растителните екстракти от лайка, липа, маточина и хинап подпомагат процесите на релаксация и сън. Екстрактът от маточина оказва благоприятен ефект върху настроението, а лайката и хинапът поддържат нормалното психическо състояние.

  Сухото вещество от лайка съдържа до 8% флавоноиди, които се свързват с бензодиазепиновите рецептори и имат седативен ефект. При деца помагат за релаксация и подобряване на съня.

  Хинапът е с азиатски произход. Съдържа тритерпеноидни сапонини, изоквинолинови алкалоиди /зизифузин/, циклопептиди, флавоноиди, танини, витамини, минерали и аминокиселини. Анксиолитичният му и успокояващ ефект се свързва с повлияване на серотонина в ЦНС.

  Розмариновата киселина, която е една от основните активни съставки на продукта, повишава нивата на невротрансмитера GABA. Той успокоява мозъчната активност, понижава стреса, подобрява мисловния процес и помага при тревога и безпокойство без привикване. GABA е неесенциална аминокиселина, която се съдържа предимно в човешкия мозък. Тя подобрява "потока" на нервните импулси, като не позволява свръхстимулация на невроните. Има редица положителни ефекти върху нервната система. Успокоява мозъчните вълни, помага при състояния на нервност, подобрява съня и концентрацията и влияе благоприятно при хронична тревожност. Функционирането на повече от половината центрове в нашия мозък се случва благодарение на нея. Допълнителният прием на добавки, стимулиращи синтеза на GABA, води до по-добра защитна реакция на тялото към стреса, усещане за релаксация и облекчаване симптомите на умора и разсеяност.

  Маточината съдържа терпени и флавоноиди. Те действат на ниво лимбична система на ЦНС, която координира вегетативните функции и предпазва от абнормни стимули, произхождащи от периферията. По този начин осъществява седативен ефект, който овладява проявите на вегетативна дистония.

  Цветовете на липата съдържат флавоноиди и кверцетин. Седативният ефект, който оказват, помага при прояви на стрес и неврози, както и при някои проблеми с гастроинтестиналния тракт. Тези ефекти се свързват с терпените, за които е доказано, че редуцират спонтанната чревна хиперактивност и потискат спазмите на дванадесетопръстника и тънките черва, предизвикани от действието на ацетилхолина.

  Съдържание: в 25 капки

  Маточина (Melissa officinalis) - 20 mg., Розмаринова киселина - 0,8 mg.,Хинап (Ziziphus) - 20 mg. ,Тритерпеноидни сапонини - 0,4 mg,Лайка -  (Matricaria Chamomilla)- 20 mg, Апигенин - 0,06 mg, Липа, цвят (Tilia) - 10 mg , Флавоноиди - 0,1 mg

  ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:

  Приемат се 25-50 капки разредени в малко вода.
  Приемат се през деня или преди лягане.
  Продуктът може да се вземе и директно в устата под езика, неразреден.
  Разклатете добре преди употреба.

  ВНИМАНИЕ:

  Не приемайте добавката при алергия към някоя от съставките.
  Не е лекарство.
  Хранителната добавка не замества разнообразната диета и здравословния начин на живот.
  Не надвишавайте препоръчваната дневна доза.
  Не приемайте, ако опаковката е с нарушена цялост.
  Леките промени във вкуса и цвета и евентуалното образуване на утайки, се дължат на нормалната променливост на съставките с естествен произход и не е показател на влошаване качеството на добавката.

  СЪХРАНЕНИЕ :

  На сухи и хладни места, при температура под 25°С, без пряка слънчева светлина и топлина, далеч от деца.

  ОПАКОВКА :

  50 мл (достатъчна за 40-дневен прием при доза 25 капки или 20-дневен прием при доза 50 капки)

  ПРОИЗВОДИТЕЛ : PHYTO GARDA SRL, Италия

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *