Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ТЕНЗОФТАЛМ за нормално очно налягане сашета*30

  Производител: NATURPHARMA
  Тензофталм е специална формула на базата на натуралното съединение палмитоилетаноламид (РЕА), която регулира активността на клетките на нервната и имунната система и физиологично допринася за поддържането на нормално очно налягане.
  Складова единица: z52445
  32,99 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Палмитоилетаноламидът е естествено произвеждано от тялото ни вещество, открито преди повече от 50 години и привлякло вниманието на медицинската наука заради мощните си противовъзпалителни, антиоксидантни и клетъчнопротективни свойства. Впоследствие е установена комплексната му роля в редица физиологични процеси, свързани с обмяната на веществата, имунната и неврална функция. Днес в резултат от десетки научни изследвания е установено, че палмитоилетаноламидът спомага за:

  - Подобряване способността за оттичане на вътреочната течност.

  - Регулиране на очното налягане.

  - Намаляване на дискомфорта и напрежението в очите.

  Състав (в 1 саше): Palmitoylethanolamide (палмитоилетаноламид): 600 мг

  Други съставки: сорбитол (подсладител).

  Без алергени и ГМО.

  Препоръчителна дозировка и начин на употреба: Приемайте по 1 (едно) саше Tenzoftalm на ден. Съдържанието на сашето се изсипва директно в устата.

  Опаковка: 30 сашета, достатъчни за 30-дневен прием

  Установено е, че добавянето на PEA към текущата терапия на пациенти с първична глаукома с отворен ъгъл или глаукома с нормално вътреочно налягане за период от 4 месеца оказва допълнително намаляване на вътреочното налягане. Приемът на PEA допринася за намаляване увреждането на кръвоносните съдове и отслабване на възпалителния процес (Rossi et al., 2020). Открито е, също така, че прием на PEA в рамките само на 15 дни преди двустранна лазерна иридотомия контролира възпалителния процес и предотвратява очакваното следоперативно покачване на вътреочното налягане (Pescosolido et al., 2011). Съществуват и сведения, че PEA потиска възпалението и предпазва очната тъкан при увеит (Impellizzeri et al., 2015).

  Предупреждения!

  Тензофталм е хранителна добавка и не бива да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема по време на бременност, лактация и деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Лицата, приемащи лекарства,
  следва да консумират продукта само под лекарско наблюдение. Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект заради съдържанието на сорбитол. Този продукт съдържа натурални съставки, поради което може да има вариация или промяна в цвета на съдържанието на сашето, което не бива да бъде повод за безпокойство.

  Условия на съхранение:

  Да се съхранява на място недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо място на стайна температура.

  Производител: Plantapol, Poligono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain
  Дистрибутор: „Натурфарма България" ЕООД гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел: +35929633359

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *