Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ЛУТЕИН КОМПЛЕКС Плюс капсули*30 с подарък мокри кърпички за очила

  Производител: VITA HERB
  ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС е комбинация от високоефективни антиоксиданти. Витамин C, витамин Е и цинк допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес. Повишената концентрация на биофлавоноидите – лутеин и зеаксантин в очите, подкрепя здравето им при умора и стареене.Подкрепя зрителните функции.Подобрява зрителната острота. Съдейства за поддържане дейността на очите при въздействия на околната среда – UV излъчване от слънцето, изкуствено осветление, излъчвания от компютърни и телевизионни екрани и др.
  Складова единица: 28582
  28,50 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Екстрактът от боровинкa подпомага адаптивните функции и възможности на окото към светлина и тъмнина, и съдейства за поддържане на зрителната острота. Благоприятно повлиява функциите на очите при въздействие на околната среда – UV излъчване на слънцето, изкуствено осветление и др. Цинкът допринася за поддържане на нормалното зрение.

  Ролята на ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС за здравето на очите:

  Лутеин комплекс плюс е нова, обогатена формула, включваща в състава си биофлавоноида зеаксантин. Така подбраната комбинация от естествени антиоксиданти е мощно средство за поддържане здравето на очите. Витамин C, витамин Е и цинк допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес.

  Всеки компонент в състава на ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС играе важна роля за доброто зрение.

  Високата концентрация на биофлавоноидите лутеин и зеаксантин в очите са от голямо значение за здравето им. В централната част на ретината – макулата, зеаксантинът е преобладаваща съставка, а в периферната част на ретината преобладава лутеинът. Установени са два основни механизма на действието им – антиоксидативната им роля и способността им да абсорбират близката до UV синя светлина, която повишава нивото на свободните радикали в клетките на окото. Като антиоксиданти лутеинът и зеаксантинът инхибират образуването на тези свободни радикали и запазват здрави клетките на окото.

  Екстрактът от черна боровинка укрепва капилярите и подпомага регенерацията на зрителните пигменти в клетките на ретината. Черната боровинка е ефикасно натурално средство за подкрепа на зрението. Съдържащите се в нея антоцианидини от групата на флавоноидите и витамин А подпомагат адаптивните функции и възможности на окото към светлина, като увеличават възприятието при различно ниво на осветеност. В резултат на това, остротата на зрението при различните степени на осветеност нараства. Екстарктът от боровинка подкрепя дейността на съдовете и подобрява циркулаторната дейност – ефекти, особено важни за доброто състояние на ретината.

  Витамин С е важен за белтъчните молекули на лещата, ретината и роговицата. Потребностите от витамин С нарастват с напредване на възрастта, а така също и при пушачи, при прием на алкохол, при някои заболявания и др. Витамин С дава възможност на витамин Е да прояви в по-пълна степен антиоксидантните си свойства.

  Цинкът е елемент, който подпомага функциите на ретината и макулата, необходим е и за дейността на антиоксидантните ензими, включително и на тези с ефект в лещата и макулата. Цинкът допринася за поддържането на нормалното зрение.

  Състав (на препоръчвана дневна доза от 1 капсула)

  Витамин С (L-Ascorbic acid) 66.0 mg

  Лутеин – смесени каротеноиди, екстр. цвят на тагетес (Lutein – Mix carotenoids, extr. flower Tagetes erecta) 33.0 mg

  Екстракт от черна боровинка, плод, 250 mg/g антоцианидини (Extr. fr. Vaccinium myrtillus, 250 mg/g anthocianidines) 30.0 mg

  Витамин Е (D-Alpha tocopherol, natural, 16.5 mg) 10.0 mg α-TE

  Зеаксантин – смесени каротеноиди, конц. екстр. цвят на тагетес (Zeaxantin – Mix carotenoids, extr. from Tagetes erecta, concentrated) 8.25 mg

  Цинк (Zinc Sulfate, 15.0 mg) 5.5 mg

  Допълнително съдържа: сгъстител – моно- и диглицериди на мастни киселини; емулгатор – соев лецитин; вода, оцветители – железен оксид, титаниев оксид; капсула: рибен желатин.

  Прием:

  Приемайте по 1 капсула дневно, след храна, в продължение на не по-малко от 3 месеца без прекъсване. За осигуряване здравето на Вашите очи приемайте ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС поне веднъж годишно в продължение на 2-3 месеца по 1 капсула дневно.

  Странични действия:

  ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС е хранителна добавка и не предизвиква дразнене и свръхчувствителност и може да се приема продължително време. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

  Комбиниране с други медикаменти и хранителни добавки:

  ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС може да се приема самостоятелно или заедно с предписани от лекуващия лекар медикаменти.

  Технология на производство:

  ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС е произведен във Франция по патентованата технология Licaps® на Capsugel за влагане на течни растителни екстракти. При този процес се елиминира термичната обработка на активното вещество. Това позволява да се запазят полезните му свойства и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми като таблетките, съставките, намиращи се в Licaps®, се освобождават много бързо, защото са предварително разтворени.

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *