Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ВИСКОФЛУ спрей за нос*30 мл

  Производител: PharmaLine
  Viscoflu назален спрей с 3% NaCl и 6% N-acetylcysteine е медицинско изделие на базата на хипертоничен физиологичен разтвор и N-ацетилцистеин, предназначено за разреждане и отстраняване на застояли секрети в носните кухини, причинени от ринит и синузит, подобрявайки симптомите и протичането.
  Складова единица: 50919
  16,90 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Вискофлу спрей за нос действа като намалява плътността и вискозитета на мукуса чрез физичното/механичното действие на неговите съставки:

  Хипертоничен разтвор на натриев хлорид с контролирано рН - хипертоничните разтвори на натриев хлорид, приложени директно върху лигавицата на дихателните пътища, привличат водата чрез осмоза. Това повишава процентното съдържание на вода в мукуса. намиращ се върху епитела, като така го разрежда и по този начин улеснява отделянето му.

  N-ацетилцистеин - ацетилираното производно на аминокиселината цистеин демонстрира муколитично действие при директен контакт с мукуса. Това действие са дължи на наличието на сулфхидрилни групи в молекулата, които могат да разрушат дисулфидните мостове на мукопротеините, на които се дължи вискозитетът на мукуса, като ги деполимеризират.

  СЪСТАВ: в 30ml: Н-ацетил цистеин (N-acetylcysteine) 1.8g; Натриев хлорид (Sodium chloride) 0,9g.

  ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Препоръчителната доза е 2-3 впръсквания на ноздра два или три пъти на ден, за не повече от 10 последователни дни. Лечението може да се повтори няколко пъти през годината, като се спира употребата на продукта за поне една седмица между цикъла.

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *