Търси
Всички категории
  Menu Затвори

  ПРОКСЕЛ ДУО двойна грижа за простатата капсули*30

  Производител: NATURPHARMA
  Проксел Дуо е модерна комбинирана формула за мъжете, които търсят специална грижа за простатата и сексуалната функция. Проксел Дуо се базира на утвърдените в грижата за мъжкото здраве натурални екстракти от сереноа репенс и тиквено семе, чийто ефект е подсилен с екстракт от куркума и цинк. Допълнителна защита на простатните клетки. Добра сексуална функция. Нормални нива на тестостерон. Безпроблемно уриниране.
  Складова единица: 52140
  28,99 (BGN)
  i h
  Доставка до
  *
  *
  Метод за доставка
  Име
  Очаквана дата на доставка
  Цена
  Няма опции за доставка

  Формулиран съгласно най-актуалните научни открития и произведен в Испания, Проксел Дуо ти осигурява двойна грижа за простатната жлеза благодарение на:

  Изпитания ефект на екстрактите от сао палмето и тиквено семе при доброкачествено уголемяване на простатата.

  Обнадеждаващите сведения за протективната антиоксидантна функция на куркумина и цинка.

  Характеристики:

  Специална комбинирана формула за здравето на простатната жлеза и сексуалната функция.

  Дуо изпитани и утвърдени съставки в грижата за простатата.

  Допълнителна антиоксидантна защита за клетките.

  Подкрепа за нормалното уриниране и нива на тестостерон.

  Само по 1 капсула дневно. Без алергени и ГМО. Произведен в Испания.

  Състав (в 1 капсула):

  Сух екстракт от плод на сао палмето (Serenoa repens (W. Bartram)) (45% мастни киселини и 5% β-ситостероли): 320 mg, доставящи 144 mg мастни киселини и 16 mg β-ситостероли

  Сух екстракт от тиквено семе (Cucurbita pepo L.,): 120 mg

  Сух екстракт от корен на куркума (Curcuma longa L.): 60 mg, доставящи 57 mg куркуминоиди

  Цинк цитрат (31,1% цинк): 36,67 mg, доставящи 11 mg цинк (110% NRV*)

  *NRV: Хранителна референтна стойност

  Спомагателни вещества: микрокристална целулоза – пълнител, магнезиев стеарат, силициев диоксид – антислепващи агент. Без алергени и ГМО.

  Този продукт съдържа натурални съставки, поради което може да има вариация или промяна в цвета на капсулите, което не бива да бъде повод за безпокойство.

  Препоръчителна дозировка:

  Приемайте по 1 капсула Проксел Дуо на ден.

  Опаковка: 30 капсули

  Проблеми с простатата - причини и потенциални подходи

  Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е най-разпространеният, а ракът на простатата е най-опасният проблем с простатната жлеза. И въпреки че причините за тях все още не са добре разбрани, то механизмите зад тяхното възникване стават все по-изяснени от науката и въз основа на това се проучват нови и нови щадящи методи за управление и превенция.

  Екстракт от тиквени семки

  Екстрактът от тиквени семки действа като инхибитор на ензима 5-алфа редуктаза, който отговаря за превръщането на хормона тестостерон в по-потентния андроген дихидротестостерон. Това е търсен ефект при някои андроген-зависими състояния, в това число доброкачествено уголемена простата, рак на простатата и оплешивяване (андрогенна алопеция).

  Едно от първите проучвания, които ясно демонстрират потенциала на тиквеното семе, е проведено сред 2245 пациента с ДПХ в продължение на 12 седмици. При него са отчетени 41,4% подобрение в симптомите на състоянието (по скалата I-PSS) и 46,1% подобрение в качеството на живот (Friederich  et al., 2000).

  Тези находки са потвърдени от последващо едногодишно проучване, проведено в Германия сред 1431 мъже. То открива, че е прилагането на екстракт от семена на тиква води до клинично значимо понижаване на I-PSS индекса при отлична поносимост от пациентите (Vahlensieck et al., 2015). Друг авторски колектив установява, че комбиниран продукт с масло от тиквено семе има положителен ефект върху сексуалната и репродуктивна функция (Hashemi, 2013).

  Освен терапевтичен потенциал, маслото от тиквени семки може да има превантивна роля срещу доброкачествено уголемяване на простатата (Gossell-Williams et al., 2006).

  Сравненията между натуралния екстракт и лекарството тамулозин потвърждават ефективността на тиквеното семе и значително по-добрата му поносимост. Нежелани ефекти са не са регистрирани при нито един от пациентите в групата с растителния екстракт и при 15% от пациентите, приемащи лекарството (Zerafatjou et al., 2021).

  Комбинацията екстракти от тиквено семе и сао палмето, които стоят в основата на Проксел Дуо, също е добре изпитана и потвърдена като „безопасен и силно препоръчителен вариант за мъжете със симптоматична ДПХ“ (Carbin, Larsson & Lindahl, 1990; Marks et al., 2000; Coulson et al., 2013).

  Сао палмето (сереноа репенс)

  Екстрактът от сао палмето е най-популярният фитотерапевтичен агент, използван в управлението на доброкачествена простатна хиперплазия и свързаните с нея уринарни симптоми като често и неотложно уриниране, инконтиненция, нощно ставане и др. Той се извлича от плодовете на американската палма джудже (Serenoa repens, Sabal serrulata), чиято употреба при различни състояния на простатната жлеза е документирана преди повече от 100 години през 80-те години на 19 век.

  Екстрактът от сао палмето има сходен с екстракта от тиквени семки ефект върху ензима 5-алфа редуктаза (Di Silverio et al., 1992; Iehle et al., 1995; Bayne et al., 1997). Освен това той притежава изразени антиестрогенни (Paubert-Braquet et al., 1995) и противовъзпалителни свойства (Paubert-Braquet et al., 1997). Установена е и способността му да възпрепятства клетъчното множене под въздействието на пролактин и фактори на растежа (Vacher et al., 1995; Paubert-Braquet et al., 1997), което е един от механизмите зад рака на простатната жлеза.

  През последните десетилетия са проведени редица клинични и наблюдателни проучвания сред пациенти с доброкачествено уголемена простата. Болшинството от тях потвърждава, че сао палмето допринася за значимо облекчение на уринарни симптоми като нощно уриниране, затруднена и слаба струя, непълно изпразване на пикочния мехур и др. (Champault et al., 1984; Roveda & Colombo, 1994; Bach & Ebeling, 1996; Braeckman et al., 1997; Stepanov et al., 1999; Boyle et al., 2000; Gerber et al., 2001; Tacklind et al., 2012; Vela-Navarrete et al., 2018; Alcaraz et al., 2021)

  Някои клинични изпитвания дори сравняват сереноа репенс с утвърдени фармацевтични инхибитори на 5-алфа редуктаза като финастерид и дутастерид. Оказва се, че положителният ефект на натуралния екстракт е сравним с този на лекарствата, но също така е със значително по-добра поносимост и в допълнение подобрява сексуалната функция (Carraro et al., 1996; Sokeland, 2000; Suter et al., 2012; Tacklind et al., 2012).

  Също така е установено, че допълването на стандартното лечение с тамсулозин с екстракт от сао палмето намалява риска от понижаване на либидото (Alcaraz et al., 2022). Други проучвания откриват, че поносимостта на сао палмето превъзхожда тази на тамсулозина (Alcaraz et al., 2021).

  Куркума

  Активното вещество в екстракта от куркума – куркуминът, има редица уникални качества, в това число противовъзпалителна, антиоксидантна, имуномодулираща и антитуморна активност (Moghadamtousi et al., 2014; Momtazi et al., 2016; Bagherniya et al., 2018; Mollazadeh et al., 2019; Hasanzadeh et al., 2020).

  Въз основа на сведенията от различни проучвания може да се съди, че куркуминът има изразено противораково действие (Aggarwal, Kumar & Bharti, 2003; Agrawal & Mishra, 2010; Momtazi & Sahebkar, 2016; Teymouri et al., 2017; Mohajeri et al., 2020) и вече няколко предклинични изследвания показват, че съставката регулира благоприятно генната експресия в простатни ракови клетки (Mukhopadhyay et al., 2001; Nakamura et al., 2002; Chendil et al., 2004; Boccellino et al., 2022).

  Актуалните сведения от 11 проучвания върху 745 участници с различни състояния на простатата показват, че приемът на екстракт от куркума допринася за регулиране нивата на простатно-специфичен антиген (PSA), подобряване качеството на живот, маркерите за оксидативен стрес, усещането за непълно изпразване на пикочния мехур, честотата на уриниране, спешността на позивите, слабата струя, затрудненото уриниране и нощното ставане, при това без значителни нежелани ефекти сред пациентите (Bagherniya et al., 2021).

  Нещо повече, куркуминът демонстрира и превантивен потенциал по отношение на рака на простатата, взаимодействайки с редица от механизмите, стоящи зад развитието на заболяването и предотвратявайки множенето и метастазирането на простатните туморни клетки (Teiten et al., 2010; Termini et al., 2020).

  Цинк

  Цинкът е есенциален хранителен минерал, който изпълнява многобройни роли в човешкото тяло – катализира редица реакции, играе ролята на структурен компонент в стотици металопротеини и допринася за нормалните нива на тестостерон, нормалната сексуална и репродуктивна функция на мъжа.

  Той е най-концентриран в простатната жлеза, където допринася за нейната функция и метаболизъм, а неговите нормални нива там са един от белезите за здрави простатни клетки (Franz et al., 2013; Karunasinghe, 2022). При пациенти с карцином на простатата и ДПХ, от друга страна, се наблюдават съответно 83% и 61% по-ниски тъканни нива на цинк (Christudoss et al., 2011).

  В научните среди дори се обсъжда хипотезата за цинковия дефицит като директна причина за рак на простатата (Costello & Franklin, 2011) и се счита, че коригирането му може да бъде обещаващ подход в превенцията и лечението на простатен карцином (Costello & Franklin, 2011; Zhang et al., 2023).

  Ето защо редица автори препоръчват добавъчния прием на цинк за мъже над средна възраст, при които има повишен риск от рак на простатата и ДПХ в комбинация с висока честота на неоптимален цинков статус заради намалена способност на тялото за усвояване на минерала, подлежащи заболявания, недостатъчно разнообразна диета и някои лекарства (Sauer et al., 2020).

  Предупреждения!

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Лицата, приемащи лекарства, следва да консумират продукта само под лекарско наблюдение.

  Противопоказания!

  Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

  Условия на съхранение:

  Да се съхранява на сухо място на стайна температура.

  Производител: Plantapol, Polígono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain, Tel: 97608010 /Fax 976108188

  Дистрибутор: Натурфарма България гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел: +35929633359

  0.0 0
  Напиши отзив Затвори
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *